In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Riverian koronaan liittyvää tiedotusta

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Riverian koronaan liittyvää tiedotusta

TIEDOTE 23.11.2021

Koronarokotukset etenevät koko Suomessa, mutta valitettavasti koronavirusta ei ole vielä selätetty. Pohjois-Karjalassa koronaviruksen ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä koko epidemia-ajan suurin. Tästä johtuen Riverian kaikissa eri koulutusyksiköissämme on jälleen vahva suojamaskisuositus. Lisäksi muistutamme hyvästä käsihygieniasta ja turvavälien huomioimisesta.

Suojamaskin käyttö perustuu aina vapaaehtoisuuteen, mutta sen on todettu estävän taudin leviämistä, ja siksi kannustamme vahvasti sen käyttöön.

Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta.

 

TIEDOTE 29.10.2021

Niskalan Kiesa-ravintolassa koronan altistumismahdollisuus ma 25.10 ja ke 27.10 klo 10.30-11.00

Jos olet ollut samaan aikaan altistumispaikassa ja sinulle tulee seuraavan kymmenen (10) vuorokauden aikana koronaan sopivia oireita, tee oirearvio verkossa omaolo.fi tai ota yhteyttä puhelimitse terveysasemalle tai Päivystysapuun puh. 116 117.

Edelleen korostamme, että paras puolustautumiskeino koronatartunnalle on suojamaskin käyttö, turvavälien huomioiminen ja käsihygieniasta huolehtiminen.

Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta.

 

TIEDOTE 19.10.2021

Riveriassa poistetaan oppilaitosta koskevat koronarajoitukset ml. suojamaskisuositus 1.11.2021 alusta alkaen.

Kuten koko koronapandemian ajan, myös tällä hetkellä Riveriassa seurataan OKM:n, THL:n ja Siun soten suosituksia ja tarvittaessa ohjeistusta muutetaan mikäli koronatilanne Pohjois-Karjalassa huononee.

Riveriassa on edelleen jatkossa suojamaskeja jaossa ja käsidesiä käytettävissä.

Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta.

 

TIEDOTE 2.8.2021


Hyvää alkanutta elokuuta!
Riveria aloittaa syksyn lähiopetuksessa ja jatkamme terveysturvallisuusohjeiden noudattamista.

Paras puolustautumiskeino koronatartunnalle on suojamaskin käyttö, turvavälien huomioiminen ja käsihygieniasta huolehtiminen.

Muistathan, että

 • Riveria tiedottaa koronaan liittyvistä asioista aina yksilösuojan huomioiden ja omien valtuuksiensa puitteissa. Siun sote hoitaa kartoitukseen ja kontaktoimiseen liittyvät toimenpiteet.
 • Terveysviranomainen kontaktoi Riverian turvanumeroon, kun tarvitsee apuamme altistuneiden jäljittämisessä tai tiedottamisessa, jonka hoidamme keskitetysti Riverian viestinnän kautta.
 • Karanteeniin määrääminen on aina alueellisen terveysviranomaisen tehtävä.

Riverian turvallisuuden tilannejohtoryhmä seuraa jatkuvasti tilanteen kehittymistä ja tiedottaa mahdollisuuksista muutoksista.

Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta.

 

TIEDOTE 24.6.2021

Saapuminen Suomeen ja Riveriaan ulkomailta

Riskimaista tulevat henkilöt ohjataan rajanylityspaikalla terveystarkastukseen ja tarvittaessa koronavirustestiin. Löydät riskimaiden ja turvallisten maiden listan THL:n sivuilta.

Terveystarkastuksessa tarkistetaan koronatestitodistus, todistus sairastetusta taudista tai annetuista rokotuksista. Terveysviranomaiset päättävät pitääkö maahan saapuvan henkilön mennä koronatestiin rajanylityspaikalla ja toiseen testiin 72 tunnin kuluttua maahan saapumisesta. Koronatestit ovat kaikille maahan saapuville matkustajille maksuttomia. Jos sinut on ohjattu koronatesteihin tai omaehtoiseen karanteeniin, voit tulla Riverian tiloihin ja asuntolaan vasta saatuasi negatiiviset koronatestitulokset tai suoritettuasi omaehtoisen karanteenin.

Huom. Maahantulon ohjeet voivat muuttua. Tarkasta aina viimeisin tieto viranomaisten tiedotuskanavista ja seuraa Riverian koronatiedotteita.

Matkustaminen Suomeen ja Suomesta (valtioneuvosto.fi)

Matkustaminen ja koronaviruspandemia – Infektiotaudit ja rokotukset – THL

Koronavirustestit – siunsote.fi

Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta.

 

TIEDOTE 29.3.2021

Riveriassa jatkamme lähiopetuksessa toistaiseksi, ravintolat suljettu ulkopuolisilta asiakkailta 18.4.2021 saakka

Riverian ravintolat palvelevat opiskelijoita ja henkilöstöä normaalisti. Ulkopuolisilta asiakkailta ravintolat ja kahvilat on suljettu. Rajoitukset eivät koske leipomotuotteiden ja ruoka-annosten myyntiä myymälöissämme.

Riverian turvallisuuden tilannejohtoryhmä seuraa tilannetta viikoittain ja tiedottaa tarvittaessa.

 

TIEDOTE 26.3.2021

Lähiopetus jatkuu koko Riveriassa

Riverian lähiopetus jatkuu toistaiseksi koko maakunnassa tuttuja terveysturvallisuusohjeita noudattaen:

 • oppilaitoksen tiloihin tullaan vain täysin oireettomana
 • käytetään kasvomaskia
 • huolehditaan riittävistä turvaväleistä
 • huolehditaan käsihygieniasta

Riverian turvallisuuden tilannejohtoryhmä seuraa jatkuvasti tilanteen kehittymistä ja tiedottaa tarvittavista muutoksista.

 

TIEDOTE 12.3.2021

Riveriassa jatketaan lähiopetuksessa koko maakunnassa

Pohjois-Karjala on koronavirusepidemian perustasolla.

Riveriassa jatketaan aiemmin käytössä olleita terveysturvallisuustoimenpiteitä: Oppilaitoksen tiloihin tullaan vain täysin oireettomana, käytetään kasvomaskia, huolehditaan käsihygieniasta ja turvaväleistä.

Sisäliikuntatilojen vapaa-ajan iltakäyttö on suljettuna toistaiseksi.

Riverian turvallisuuden tilannejohtoryhmä seuraa viranomaistiedotteita ja kokoontuu tarkastelemaan tilannetta viikoittain.

 

TIEDOTE 4.3.2021

Riveriassa jatketaan lähiopetuksessa toistaiseksi koko maakunnassa

Riverian turvallisuuden tilannejohtoryhmä seuraa viranomaistiedotteita ja kokoontuu tarkastelemaan tilannetta viikolla 10. Jatkolinjauksista tiedotetaan perjantaina 12.3.2021.

Huolehdithan koronaturvallisuudesta myös mahdollisen talvilomasi aikana!

 

TIEDOTE 25.2.2021

Riveriassa jatketaan lähiopetuksessa

Joensuun työssäkäyntialue (Joensuu, Kontiolahti ja Liperi) on 25.2.2021 alkaen koronaviruksen kiihtymisvaiheessa. Muu Pohjois-Karjala on edelleen perustasolla. Pohjois-Karjalan alueellinen koronatyöryhmä kokoontuu tarkastelemaan Pohjois-Karjalan tilannetta seuraavan kerran torstaina 4.3.2021.

Riveriassa jatkamme lähiopetuksessa koko maakunnassa. Turvallisuuden tilannejohtoryhmä kokoontuu ja tiedottaa aamulla 5.3.2021 Riverian lähiopetusjärjestelyistä 8.3.2021 alkaen. Työelämässä oppiminen jatkuu työpaikkojen ohjeiden mukaisesti.

Terveysturvallisuuden varmistamiseksi olemme laajentaneet maskijakelua koskemaan Riverian henkilöstöä ja opiskelijoita. Oppilaitokseen tullaan vain täysin oireettomana, huolehtien käsihygieniasta sekä turvaväleistä. Velvoitamme henkilöstöä ja opiskelijoita käyttämään maskia tai visiiriä.

 

TIEDOTE 15.2.2021

Riveriassa palataan lähiopetukseen 22.2.2021 alkaen

Pohjois-Karjalan koronavirusepidemian tilanne on rauhoittunut ja olemme nyt epidemian perustasolla.

Riveria siirtyy lähiopetukseen maanantaina 22.2.2021 alkaen. Lähiopetukseen siirtyminen on Riverian opiskelijoiden oppimisen ja hyvinvoinnin näkökulmasta perusteltua.

Terveysturvallisuuden varmistamiseksi oppilaitoksen sisätiloissa velvoitetaan käyttämään maskia, huolehtimaan käsi- ja yskimishygieniasta, noudattamaan turvaväliä sekä tulemaan oppilaitoksen tiloihin vain terveenä. Riveria tarjoaa maskit henkilöstölle ja opiskelijoille. Maskeja on saatavilla oppilaitoksen yleisissä tiloissa.

Henkilöstön ja opiskelijoiden esimerkillinen sekä toiset huomioonottava toiminta on ensiarvoisen tärkeää. Henkilöstön ja opiskelijoiden tulee vaatia maskien käyttämistä kaikilta terveysturvallisuudesta huolehtimiseksi Riverian tiloissa.

Valtakunnallinen etätyösuositus on edelleen voimassa. Etätyösuositusta noudatetaan Riveriassa oppilaitospalveluissa työtehtävien sen mahdollistaessa.

Sisäliikuntatilojen vapaa-ajan iltakäyttö on edelleen keskeytetty.

Riverian turvallisuuden tilannejohtoryhmä seuraa tilannetta ja tekee tarvittaessa uusia linjauksia.

Joensuussa 15.2.2021
Riverian turvallisuuden tilannejohtoryhmä

 

 

TIEDOTE 8.2.2021

Koko Pohjois-Karjala on edelleeen koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa.
Riveriassa jatketaan pääosin etäopetuksessa.

Aikaisemmin Joensuun koulutusyksikössä annetut (24.11.2020) ja koko Riveriaan (4.12.2020) laajennetut opetuksen ja ohjauksen ohjeet ovat edelleen käytössä kaikissa Riverian koulutusyksiköissä 11.1.2021 alkaen toistaiseksi.
Tarvittaessa katso lisätietoja korona-tiedotteemme 24.11.2020 ja 4.12.2020.

Sisäliikuntatilojen vapaa-ajan iltakäyttö on suljettuna toistaiseksi.

Edelleen muistutamme parhaista tavoista estää koronataudin leviäminen ja ne ovat hyvästä käsihygieniasta ja turvaväleistä huolehtiminen.
Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta.

 

TIEDOTE 4.1.2021

Riveriassa jatketaan pääosin etäopetuksessa 11.1.2021 alkaen toistaiseksi

Koko Pohjois-Karjala on edelleen koronavirusepidemiassa kiihtymisvaiheessa. Riveriassa jatketaan pääosin etäopetuksessa 11.1.2021 alkaen toistaiseksi.

Riveriassa jatketaan pääosin etäopetuksessa 11.1.2021 alkaen toistaiseksi

Kaikissa oppilaitoksemme tiloissa suositellaan henkilöstöllemme ja opiskelijoillemme suojamaskien käyttöä.
Opiskelijat hankkivat kasvomaskit pääsääntöisesti itse. Siun sote jakaa kasvomaskeja. Lisätietoja kasvomaskien jakelusta https://www.siunsote.fi/kasvomaskien-jakelu

Välttämätön työsalitoiminta ja työelämässä oppiminen jatkuu huomioiden terveysturvallisuusasiat ja työpaikkojen koronaohjeistukset.

Sisäliikuntatilojen vapaa-ajan iltakäyttö on suljettuna toistaiseksi

Opetus, ohjaus ja muu oppimisen tuki

 • Asuntolat ovat opiskelijoiden käytettävissä, eivät suljettuja.
 • Erityistä tukea tarjotaan lähi- ja etätoteutuksina.
 • Psykososiaalista tukea tarjotaan lähi- ja etätoteutuksina.
 • Opinto-ohjausta on tarjolla lähi- ja etäohjauksena.
 • Opintopajat jatkavat normaalisti toimintaansa huomioimalla terveysturvallisuusnäkökohdat.
 • Opintotoimiston palveluita tarjotaan myös lähi- ja etäpalveluina.
 • Opiskelijoiden kurinpitotoimenpiteisiin liittyvät kuulemiset toteutetaan normaalisti. Sama koskee eronneeksi katsomisen -prosessia.
 • Yhteisten tutkinnon osien osa-alueiden lähiopetus y-jaksoilla toteutetaan etäopetuksena ja -ohjauksena klo 8.00-18.00 opiskelijoiden työjärjestysten mukaisesti.
 • Ammatillisten tutkinnon osien opetuksen ja ohjauksen toteutuksesta päättävät toimialojen tiimit koulutuspäälliköiden johdolla.

Etäopetuksessa olevilla opiskelijoilla mahdollisuus opiskella oppilaitoksen tiloissa tarvittaessa

Mikäli opiskelijalla ei ole tietokonetta käytettävissään, hän voi opiskella erikseen koulutusyksikössä ilmoitetuissa alan tiloissa sekä Joensuussa Riveria-talossa opintopajalla ja luokissa C-219 ja C-226. Tiloissa työskentely edellyttää terveysturvallisuuden huomioimista turvaväleineen ja maskisuosituksineen. Opiskelijoille ei luovuteta oppilaitoksen tietokoneita omaan käyttöön.

Opiskelijaravintolat ovat auki

Opiskelijaravintolat ovat normaalisti auki. Niissä tarjotaan opiskelijalounaita paikalla oleville opiskelijoille sekä niille etäopiskelijoille, jotka haluavat tulla ruokailemaan sekä henkilöstölle. Etäopiskelijoille ei makseta ruokarahaa. Ruokaraha maksetaan normaalisti työelämässä oppijoille työelämässä oppimisen ajalta, mikäli opiskelija ei saa ruokailla maksuttomasti työpaikalla tai hän ei voi käydä syömässä Riverian opiskelijaravintoloissa.

Edelleen muistutamme parhaista tavoista estää koronataudin leviäminen ja ne ovat hyvästä käsihygieniasta ja turvaväleistä huolehtiminen.

Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta.

Koronatilanteesta huolimatta toivotamme kaikille hyvää alkanutta vuotta 2021!

 

TIEDOTE 24.11.2020

Opetus ja ohjaus ja muut palvelut Riverian Joensuun koulutusyksikössä 24.11.2020 alkaen

Riverian Turvallisuuden tilannejohtoryhmän 23.11. päättämä linjaus siirtymisestä pääosin etäopetukseen ja -ohjaukseen on Riverian omatoimista varautumista. Tavoitteena on pienentää kampuksen henkilömäärää eli vähentää lähikontakteja.

Nyt käsillä oleva tilanne ei ole kevääseen 2020 verrattava, koska oppilaitoksen tilat eivät ole suljettuina.

Joensuussa on poikkeavankin toiminnan aikana (24.11.- 31.12.2020) tärkeää varmistaa opiskelijoiden oppiminen sekä tarvittavien tukitoimintojen tarjoaminen opiskelijoille sekä prosessien sujuminen.

Opetus, ohjaus ja muu oppimisen tuki Joensuun koulutusyksikössä

 • Ammatillisten tutkinnon osien opetuksen ja ohjauksen toteutuksesta päättää toimialojen tiimit koulutuspäälliköiden johdolla.
 • Yhteisten tutkinnon osien osa-alueiden lähiopetus y-jaksoilla toteutetaan etäopetuksena ja -ohjauksena klo 8.00-18.00 opiskelijoiden työjärjestysten mukaisesti.
 • Opinto-ohjausta on tarjolla lähi- ja etäohjauksena.
 • Opintopajat jatkavat normaalisti toimintaansa huomioimalla terveysturvallisuusnäkökohdat.
 • Erityistä tukea tarjotaan lähi- ja etätoteutuksina.
 • Psykososiaalista tukea tarjotaan lähi- ja etätoteutuksina.
 • Opintotoimiston palveluita tarjotaan myös lähi- ja etäpalveluina.
 • Asuntolat ovat opiskelijoiden käytettävissä, eivät suljettuja.
 • Opiskelun tuen ryhmien (OTR) toiminta jatkuu normaalisti. Toiminnassa keskitytään erityisesti haasteellisten opiskelijoiden tilanteen tunnistaiseen ja tuen järjestämiseen.
 • Opiskelijoiden kurinpitotoimenpiteisiin liittyvät kuulemiset toteutetaan normaalisti. Sama koskee eronneeksi katsomisen -prosessia.

Opetushenkilöstö löytää tarvittaessa Riverian intrasta ohjeet, videot ja vinkit järjestelmien käytöstä.

Etäopetuksessa olevilla opiskelijoilla mahdollisuus opiskella oppilaitoksen tiloissa tarvittaessa

Mikäli opiskelijalla ei ole tietokonetta käytettävissään, hän voi opiskella erikseen ilmoitetuissa alan tiloissa sekä Riveria-talossa opintopajalla ja luokissa C-219 ja C-226. Tiloissa työskentely edellyttää terveysturvallisuuden huomioimista turvaväleineen ja maskisuosituksineen. Opiskelijoille ei luovuteta oppilaitoksen tietokoneita omaan käyttöön.

Opiskelijaravintolat ovat auki Joensuun koulutusyksikössä

Joensuun koulutusyksikön opiskelijaravintolat ovat normaalisti auki. Niissä tarjotaan opiskelijalounaita paikalla oleville opiskelijoille sekä niille etäopiskelijoille, jotka haluavat tulla ruokailemaan sekä henkilöstölle. Etäopiskelijoille ei makseta ruokarahaa. Ruokaraha maksetaan normaalisti työelämässä oppijoille työelämässä oppimisen ajalta, mikäli opiskelija ei saa ruokailla maksuttomasti työpaikalla tai hän ei voi käydä syömässä Riverian opiskelijaravintoloissa.


Edelleen muistutamme parhaista tavoista estää koronataudin leviäminen ja ne ovat hyvästä käsihygieniasta ja turvaväleistä huolehtiminen.

Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta.

 

TIEDOTE 23.11.2020

Opetuksen ja ohjauksen toteuttaminen Joensuun koulutusyksikössä ti 24.11.2020 alkaen

Kun Joensuussa ollaan koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa, Riveriassa Joensuun koulutusyksikössä on käytössä kiihtymisvaiheen toimintamalli.

Opetuksen ja ohjauksen osalta Riverian Joensuun koulutusyksikössä siirrytään pääsääntöisesti etäopetukseen ja -ohjaukseen 24.11.2020 – 31.12.2020 lukuun ottamatta välttämätöntä lähiopetusta oppilaitoksen työsaleissa tai muissa kone- ja laitevaltaisissa erikoistiloissa.

Työsaleissa ja muissa erikoistiloissa huolehditaan terveysturvallisuudesta noudattamalla turvavälejä ja käyttämällä maskeja. Kyseisissä tiloissa ei voi olla yli 20 opiskelijaa yhtä aikaa.

Opiskelijat työskentelevät työjärjestystensä mukaisesti. Etäopetuksessa olevilla opiskelijoilla on mahdollisuus ruokailla oppilaitoksessa terveysturvallisuuteen liittyvät ohjeistukset huomioiden.

Työelämässä oppimisessa noudatetaan työpaikkojen koronaohjeistuksia.

Kaikissa Riverian tiloissa Joensuussa suositellaan henkilöstölle ja opiskelijoille maskien käyttöä välittömästi ja toistaiseksi. Sisäliikuntatilamme suljetaan vapaa-ajan iltakäytöistä vähintään viikon ajaksi.

Muualla maakunnassa toiminta jatkuu normaalisti perustason vaiheen mukaisesti.

Ampumahiihtokilpailujärjestelyt Kontiolahdessa

AVI ja Siun soten hallitus linjaavat tällä viikolla ampumahiihtokilpailuihin liittyvät järjestelyt. Riveria tiedottaa sisäisesti asiasta viranomaisviestinnän jälkeen. Tällä hetkellä ja toistaiseksi valmistaudumme järjestelyihin kuten on alun perin suunniteltu.

Edelleen muistutamme parhaista tavoista estää koronataudin leviäminen ja ne ovat hyvästä käsihygieniasta ja turvaväleistä huolehtiminen.

Pidetään itsestämme ja toisistamme huolta.

 

 

TIEDOTE 8.8.2020

Riveriassa on varauduttu koronaepidemiaan erilaisin toimenpitein keväästä lähtien ja toimenpiteitä jatketaan aktiivisesti

Koronatilanne maailmalla ja Suomessakin on muuttunut koronarajoitusten purkamisen myötä valitettavasti huonompaan suuntaan.

Ohjeistukset

Opetus- ja kulttuuriministeriö sekä Terveydyn ja hyvinvoinnin laitos ovat päivittäneet koulutuksen järjestäjille ja oppilaitoksille keväällä antamaansa koronaepidemiaan liittyvää ohjeistusta. Jatkossakin tärkeintä on ehkäistä taudin tarttuminen huolehtien hyvästä hygieniasta, välttäen tarpeettomia lähikontakteja sekä käyttäen tiloja tavallista väljemmin.Suosituksia noudattamalla vähennetään koronaviruksen leviämis- ja tartuntariskiä.

Riverian varautumissuunnitelma ja toimintaohjetta on päivitetty 27.7.2020. Tilannetta tarkkaillaan aktiivisesti ja henkilöstöä ja opiskelijoita tiedotetaan tarkennetuin ohjeistuksin, jotka liittyvät mm. ruokailujen järjestämiseen, lähi- ja etäopetukseen, näyttötilanteiden järjestämiseen, toimintatapaan mikäli epäilee itsellä koronatartuntaa ja ulkomaisten opiskelijoiden vastaanottoon.

Ulkomaalaisten opiskelijoiden ja muiden rajavalvonnan piirissä oleviin maihin matkustaneiden karanteeni on aina 14 päivää. Riveria ei järjestä karanteeniajalle majoitusta vaan jokaisen tulee järjestää se itsenäisesti.

Maskien käyttö ja hankinta

Kun valtioneuvosto ja eri hallinnonalat määrittelevät maskien käyttöön liittyvät asiat, noudatetaan Riveriassa tulevia suosituksia ja määräyksiä. Asiasta tiedotetaan henkilöstölle ja opiskelijoille virallisten suositusten julkistamisen jälkeen.

Valmistumisjuhla 28.8.

Koronatilanteen valitettavasti huonontuessa, Riveriassa ei tulla järjestämään erillisiä valmistumisjuhlia eri puolella maakuntaa vaan valmistumisjuhla keväällä ja kesällä valmistuneille järjestetään etäyhteyksin 28.8. Asiasta tiedotetaan tarkemmin ensi viikon aikana.

Tiedottaminen ja viestintä

Henkilöstö seuraa Riverian yhteistä koronaan liittyvää tiedottamista sisäisestä intrasta. Opiskelijoita ja huoltajia pyydetään seuraamaan aktiivisesti Wilma-viestintää ja erityisesti Riverian opiskelijoille kohdennettua riverialainen.fi -sivustoa. Edellä mainituista löytyy lisätietoa ja mm. Riverian varautumissuunnitelma ja toimintaohje kokonaisuudessaan.

Riverian turvallisuuden tilannejohtoryhmä kokoontuu säännöllisesti ja aina tarvittaessa ratkomaan erilaisia toimintaan liittyviä kysymyksiä.

Hakeutuminen Riveriaan koronavirusepidemian aikana

Ajankohtaista koronaviruksesta ja toimintaohjeet Siun soten alueella

Näin olemme pärjänneet etänä – Riverian kyselyn tulokset

Etäopiskelua Riveriassa – opiskelijat kertovat

_____________________________________________________________

TIEDOTE 6.5.2020

Riveriassa jatketaan etäopetusta ja -ohjausta sekä etätyötä heinäkuun loppuun saakka, mutta joitain toimintoja avataan

Valtiovalta on antanut 4.5. poikkeusoloista uudet ohjeet, nyt toistaiseksi rajoitusten osittaiseen purkamiseen. Tämän perusteella ja suositusten mukaisesti Riveriassa on linjattu, että etäopetusta ja -ohjausta sekä etätyötä jatketaan heinäkuun loppuun saakka, jonka jälkeen siirrytään normaaliin opetustoimeen.

Poikkeuksena 14.5. alkaen Riveriassa järjestetään HOKS:n mukaan valmistumisvaiheessa oleville opiskelijoille tarvittavat näytöt, käynnistetään osittain työtoiminta ja liikenneopetus sekä työvoimakoulutus. Kaikista edellä mainituista poikkeuksista laaditaan ja hyväksytään erillinen toteutussuunnitelma, jolla varmistetaan ensisijaisesti ihmisten terveyden vaaliminen.

Asiasta tiedotetaan Riverian opiskelijoille ja henkilöstölle lisää ensi viikon alussa.

_____________________________________________________________

TIEDOTE 31.3.2020     

Riverian etäopetuksen ja -ohjauksen toteuttamista jatketaan 13.5.2020 saakka

Suomen hallitus päätti ma 30.3.2020 jatkaa koronavirustartuntojen leviämisen hidastamiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi aiemmin päätettyjä rajoitustoimia
13.5.2020 saakka. Varhaiskasvatuksen, opetuksen ja koulutuksen rajoituksia tullaan jatkamaan kuukaudella eli 13.5.2020 saakka eri kouluasteilla. Opetuksen poikkeusjärjestelyjä varaudutaan samalla jatkamaan lukukauden loppuun asti, jos epidemian rajoittaminen sitä vaatii.

Riverian toiminnassa rajoitustoimien jatkaminen tarkoittaa sitä, että etäopetuksen ja -ohjauksen toteuttamista jatketaan 13.5.2020 saakka.
Oppilaitoksen tilat ovat suljettuina sekä arkisin että viikonloppuisin.

_____________________________________________________________

TIEDOTE 17.3.2020

Riverian toimintaan vaikuttavia linjauksia

Linjattujen toimenpiteiden tarkoituksena on suojata väestöä sekä turvata yhteiskunnan ja talouselämän toiminta. Linjaukset ovat voimassa 13. huhtikuuta 2020 asti. Hallitus on todennut yhteistoiminnassa tasavallan presidentin kanssa, että maassa vallitsee koronavirustilanteen vuoksi poikkeusolot.

Valtioneuvosto ja toimivaltaiset viranomaiset saattavat päätökset ja suositukset voimaan valmiuslain, tartuntatautilain ja muun lainsäädännön mukaisesti. Toimivaltaiset viranomaiset antavat tarkempia ohjeita vastuidensa mukaisesti. Valtioneuvosto antaa valmiuslain käyttöönottoasetuksen eduskunnalle tiistaina 17. maaliskuuta 2020.

Riverian toimintaan vaikuttavia linjauksia 18.3.–13.4.2020

Riverian tilat (mukaan lukien opiskelijaravintolat ja asuntolat) suljetaan ja lähiopetus Riveriassa keskeytetään ke 18.3.–ma 13.4.2020 väliseksi ajaksi. Riverian tilojen ollessa suljettuna haastattelut (mukaan lukien jatkuvaan hakuun littyvät haastattelut) ja muut ulkopuoliset tapaamiset hoidetaan puhelimitse tai Teamsin välityksellä.

Poikkeustilanteessakin varmistamme opetuksen ja ohjauksen opiskelijalle. Riveriassa on tarvittavat verkkoympäristöt etäopetuksen ja -ohjauksen järjestämiseksi.

Opiskelija osallistuu henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) ja työjärjestyksen mukaan tutkintoon tai tutkinnon osaan johtavaan koulutukseen.

Riveriassa tutkintoon johtavassa koulutuksessa (perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkinnot), ammatilliseen koulutukseen valmentavassa koulutuksessa (VALMA), kansanopistokoulutuksissa ja kesäyliopistokoulutuksissa sekä muissa ulkopuolisissa koulutuksissa opetus ja ohjaus järjestetään etäopetuksena ja -ohjauksena sekä itsenäisen opiskelun keinoin. Riverian etäopetuksen ja -ohjauksen infoja järjestetään henkilöstölle päivittäin 17.–20.3. klo 10–11.

Riveriassa työelämässä oppiminen (oppisopimus ja koulutussopimus) toteutetaan työpaikan antamien ohjeiden mukaisesti. Työelämässä oppimisen ohjaus tehdään pääsääntöisesti etänä ellei työnantajan kanssa ole toisin sovittu.

Riveriassa etätyöhön 18.3.–13.4.2020 siirtyvät

 • johtavat viranhaltijat
 • oppilaitospalveluiden henkilöstö ja päälliköt (lukuun ottamatta ravitsemispalveluiden, kiinteistöhoidon, puhdistuspalveluiden, maksuliikenteen ja palkanlaskennan henkilöstöä)
 • toimialojen opetus- ja ohjaushenkilöstö, koulutuspäälliköt sekä toimialajohtajien sihteerit

Esimiehet ohjaavat etätöiden tekemistä. Vain poikkeustapauksissa työntekijä voi tulla esimiehen luvalla oppilaitokselle työskentelemään.

Opetus- ja ohjaushenkilöstö tekee etäopetusta ja -ohjausta pääsääntöisesti kotoa käsin työjärjestyksen mukaan. Työ on työnantajan määräämiä tehtäviä. Opettajan työ on normaalia suunniteltua opetus- ja ohjaustyötä.

Riveriassa ei järjestetä julkisia kokoontumisia 18.3.–13.4.2020, joissa on yli kymmenen osallistujaa.

Kevään valmistujaisjuhlat on peruttu kaikilta opiskelijoilta 30.6. saakka (16.3. alkaen). Tutkintotodistukset lähetetään opintotoimistosta postitse opiskelijan kotiosoitteeseen. Kaikki muut todistukset lähetetään opintotoimistosta opiskelijalle skannattuna sähköpostiin tai Wilman kautta tai tarvittaessa postitse.

Riverian sosiaali- ja terveydenhuollon sekä sisäisen turvallisuuden asiantuntijoita kehotetaan varautumaan mahdollisiin yhteydenottoihin.

Tiimikohtaiset kokoukset järjestetään Teamsin välityksellä 16.3. alkaen toistaiseksi.

Matkustuskiellot toistaiseksi

 1. Riverian henkilökunnalla ja opiskelijoilla on 12.3.2020 alkaen toistaiseksi oleva matkustuskielto ulkomaille koronavirustartuntojen estämiseksi.
 2. Riverian kansainväliset liikkuvuudet Suomeen ja Suomesta (opiskelijat, opettajat ja muu henkilökunta sekä yhteistyökumppanit) on keskeytetty 12.3.2020 alkaen toistaiseksi koronavirustartuntojen estämiseksi. Ulkomailla olleille opiskelijoillemme ja henkilöstöllemme on järjestelty paluumatkat.
 3. Riverian henkilökunta ei osallistu fyysisesti talon ulkopuolella järjestettäviin ja työtehtäviin liittyviin seminaareihin 12.3.2020 alkaen toistaiseksi koronavirustartuntojen estämiseksi. Kaikkea turhaa matkustamista vältetään.

Asiakastyöt ja vierailijat

Opiskelijatyönä ulkopuolisille asiakkaille tuotettavat palvelut keskeytetään 16.3. alkaen toistaiseksi.

Ulkopuolisten vierailijaryhmien vastaanotto Riveriaan keskeytetään 16.3. alkaen toistaiseksi.

Tiedotus

Opiskelijoille ja heidän huoltajilleen tiedotetaan Wilman kautta ja sähköisessä Opiskelijan oppaassa (riverialainen.fi) Lisäksi Riveria tiedottaa henkilöstölleen jatkuvasti sekä soveltuvin osin kumppaneitaan ja mediaa.

MUUTA AJANKOHTAISTA

Lisätietoja
Kuntayhtymän johtaja, rehtori
Esa Karvinen
p. 050 327 8191, esa.karvinen@riveria.fi