In English Russian Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Riverian käytöstä poistettuja puhelimia Joensuun nuorten avuksi

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Riverian käytöstä poistettuja puhelimia Joensuun nuorten avuksi

Riveria tekee yhteistyötä Joensuun kaupungin kanssa mm. Jatkuvan oppimisen työpolut (JOT) -hankkeen merkeissä. Viime syksynä Joensuun työpajojen Taitamo-vastaava Kirsi Kärkäs-Vaittinen tiedusteli Riverian hanketoiminnan asiantuntija Kristiina Salliselta, mitä Riverian käytetyille puhelimille tapahtuu.

– Taitamossa ja kaupungin asumispalveluissa on useita nuoria, joilla ei ole varaa ostaa omaa älypuhelinta. Nykyisin se on kuitenkin lähes välttämätön monessakin arkipäivän asiassa, kertoo Kirsi.

Taitamo on valmennusympäristö, jonka tarkoituksena on tarjota yksilöllisiä valmennuspolkuja joensuulaisille työttömille työnhakijoille. Tiimeissä on paikkoja kolmelle kohderyhmälle: kuntouttavassa työtoiminnassa olevat, työkokeilijat ja palkkatuetut Taitamo-työntekijät.

Kristiina Sallinen selvitti Riverian taholta, voisiko käytettyjä puhelimia lahjoittaa työpajatoiminnassa ja asumispalveluissa oleville nuorille.

Perjantaina 5.2. noin 50 toimivaa älypuhelinta luovutettiin Taitamon käyttöön.

– Huolehdimme siitä, että puhelimet tulevat sitä todella tarvitsevan ja vastuullisen nuoren käyttöön. Iso kiitos Riverialle avusta, Kirsi toteaa.

älypuhelimet

 

Kuvassa vasemmalla Kirsi Kärkäs-Vaittinen Taitamosta ja Heikki Törrönen Riverian tietohallinnosta