In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Anne Keränen
Riverian ja Joensuun kaupungin kumppanuus sujuvoittaa arjen yhteistyötä

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Riverian ja Joensuun kaupungin kumppanuus sujuvoittaa arjen yhteistyötä

Yhteisenä tavoitteena osaavan työvoiman turvaaminen

Joensuun kaupungin ja Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä, Riverian kumppanuussopimus allekirjoitettiin 11.4.2019.

Pitkä yhteistyö vakaammalle pohjalle

Riveria ja Joensuun kaupunki ovat jo kauan tehneet yhteistyötä monella rintamalla.

– Kumppanuusneuvottelujen yhteydessä saatiin ensimmäistä kertaa kasattua yhteen, mitä yhteistyömuotoja meillä jo on, sanoo Riverian yritysasiamies Sakari Kolehmainen.

– Myös tulevien yhteistyömahdollisuuksien tarkempi kartoittaminen parantaa sekä kaupungin toimintaan että opiskelijoiden työpaikalla oppimiseen liittyvien tarpeiden kohtaamista, toteaa Joensuun kaupungin hyvinvoinnin kehittämisjohtaja Jani Kaasinen. Uusia hienoja avauksia on jo löytynytkin, hän hehkuttaa.

Uusia hienoja avauksia on jo löytynytkin.

Osaava työvoima elinvoiman perustana

– Tavoitteemme on, että meillä on maailman paras opetus, sanoo Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen. Pyrimme myös parantamaan sijoitustamme Suomen toiseksi parhaasta, Suomen yritysystävällisemmäksi kaupungiksi kokoluokassamme hän jatkaa.

– Riverialle yrittäjyys ja sen kautta opiskelijoiden työllistyminen on merkittävä asia, johon panostetaan, toteaa kuntayhtymän johtaja, rehtori Esa Karvinen.

– Seuraava askel on laajentaa sopimusta konserni-tasolle, sanoo Karjalainen. Tällöin myös esimerkiksi Riverian ja Business Joensuun yhteistyö tiivistyisi ja palvelisimme yhdessä alueen elinkeinoelämää tehokkaammin ja suunnitelmallisemmin.

 

Kuvassa vasemmalta: Riverian yritysasiamies Karita Nuikka, koulutuskuntayhtymän johtaja, rehtori Esa Karvinen, Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen, Joensuun kaupungin hyvinvoinnin kehittämisjohtaja Jani Kaasinen, Riverian yritysasiamies Sakari Kolehmainen.