Riverialle lisäpaikkoja osaajapulasta kärsiville aloille

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Riverialle lisäpaikkoja osaajapulasta kärsiville aloille

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Riverialle 95 lisäopiskelijavuotta Pohjois-Karjalan osaavan työvoiman saatavuuden helpottamiseksi. Tästä akuutteihin työvoimakoulutuksen tarpeisiin on varattu 55 lisäopiskelijatyövuotta.

Teknologia-toimialalla haettiin opiskelijavuosien lisäystä kone- ja tuotantotekniikkaan, sähkö- ja automaatioalalle sekä logistiikka-alalle. Palvelut ja hyvinvointi -toimialalla opiskelijavuosia haettiin sosiaali- ja terveysalalle sekä hius- ja kauneudenhoitoalalle. Jaettavalla rahoituksella on tarkoitus helpottaa osaavan työvoiman alueellisia ja ammattialoittaisia saatavuusongelmia. Opiskelijavuosien määrän lisäykset on kohdennettava nimenomaan osaajapulasta kärsiville aloille ja kasvun kannalta keskeisille aloille.

Opetus- ja kulttuuriministeriö käynnisti koulutuksen järjestäjille haun varainhoitovuoden aikana jaettavista tavoitteellisista opiskelijavuosista sekä muusta rahoituksesta. Tämä edellytti eduskunnan päätöstä lisätalousarviosta, ja että laki rahoituslain muuttamisesta on tullut voimaan lisäsuoritepäätökseen vaikuttavilta osin hallituksen esityksen mukaisena. Haettavana oli vuoden 2018 talousarvion määrärahasta jakamatta olevat vajaat 15 miljoonaa euroa sekä hallituksen lisätalousarvioesityksen 16 miljoonaa euroa. Yhteensä jaettavalla rahoituksella voidaan lisätä kuluvan vuoden tavoitteellisia opiskelijavuosia enintään noin 3 800. Koulutuksen järjestäjien tuli hakea rahoitusta 6. elokuuta mennessä.