Emmi Ylöstalo
Riverialle ammatillisen koulutuksen strategiarahoitusta

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Riverialle ammatillisen koulutuksen strategiarahoitusta

Riverialle on myönnetty kolme miljoonaa euroa ammatillisen koulutuksen strategiarahoitusta

Opetus- ja kulttuuriministeriö on päättänyt myöntää 34 miljoonaa euroa ammatillisen koulutuksen strategiarahoitusta. Riverialle myönnettiin 0,5 miljoonaa euroa reformin toimeenpanoon ja 2,5 miljoonaa euroa Taitaja2019 ammattitaidon SM-kilpailujen järjestämiseen Joensuussa keväällä 2019.

Strategiarahaa sai 68 koulutuksen järjestäjää. Tänä vuonna suurin osa rahoituksesta myönnettiin ammatillisen koulutuksen järjestäjille toimintakulttuurin uudistamiseen reformin tavoitteiden mukaiseksi sekä vastaamaan digitaalisen murroksen tuomiin haasteisiin. Lisäksi strategiarahoituksella tuetaan koulutuksen järjestäjien fuusioita ja ammattitaitokilpailujen järjestämistä.

– Vuoden vaihteessa voimaan astunut ammatillisen koulutuksen reformi on suurin koulutusuudistus kahteen vuosikymmeneen. Toimiva ammatillinen koulutus on erityisen tärkeää nyt, kun talouden kasvun myötä työelämä tarvitsee osaajia kaikkialla Suomessa, opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen sanoo opetus- ja kulttuuriministeriön tiedotteessa 25.6.2018. Ammattitaitokilpailut ovat erinomainen tapa lisätä ammatillisen koulutuksen arvostusta ja kiinnostavuutta, ja näyttää, millaista huippuosaamista ammatillinen koulutus tuottaa jo nyt ja millaista se voisi tulevaisuudessa, sanoo opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen tiedotteessa.

On todella hienoa, että saimme Taitaja2019 tapahtumakokonaisuuden järjestämiseen Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää strategiarahoitusta.
– Anne Karppinen

– Taitaja-kilpailu on Suomen suurin vuosittain järjestettävä ammatillisen koulutuksen tapahtuma, ja sen rakentumisessa jo pelkät tilavuokrat, tekniikkakustannukset sekä vuokrattavat suurteltat tuovat runsaasti kustannuksia. Raha on tärkeä asia, mutta se ei kuitenkaan ole ainoa tärkeä tekijä, sillä tapahtuman sisältö ja anti muodostuvat koulutuksen järjestäjän, kilpailijoiden, toimijoiden ja yhteistyökumppaneiden tekemisen ja yhteistyön kautta, toteaa Taitaja2019 kilpailujohtaja Anne Karppinen.

Toivotammekin eri yritykset ja yhteisöt tervetulleiksi mukaan tapahtuman luomiseen. Taitaja2019 on hieno näytön paikka koko ammatilliselle osaamiselle!

Ammatillisen koulutuksen rahoitusjärjestelmä uudistettiin osana ammatillisen koulutuksen reformia 1.1.2018.  Rahoitus jakautuu laskennalliseen perus-, suoritus- ja vaikuttavuusrahoitukseen sekä strategiarahoitukseen. Vuosittain jaettavan strategiarahoituksen osuus on enintään neljä prosenttia valtion talousarvion ammatillisen koulutuksen määrärahasta.