In English Russian Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Riveria-talon avajaisia vietettiin Peltolassa etäjuhlin ma 23.11.2020

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Riveria-talon avajaisia vietettiin Peltolassa etäjuhlin ma 23.11.2020

Riveria-talon avajaisia vietettiin Peltolassa etäjuhlin ma 23.11.2020 klo 14 alkaen. Alkuperäisistä suunnitelmista poiketen avajaiset järjestettiin etäjuhlana ja paikalle saapuivat vain juhlapuhujat, erityisvieraat ja esiintyjät.

Puhujina tilaisuudessa olivat:

  • Ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen
  • Yhtymähallituksen puheenjohtaja, kaupunkineuvos Juhani Meriläinen
  • Kuntayhtymän rehtori, johtaja Esa Karvinen

Opiskelijoiden puheenvuoron käytti Riverian opiskelijajärjestö Pyron puheenjohtaja Isabella Ala.

Elinkeinoelämän tervehdyksen tilaisuuteen toi Pohjois-Karjalan kauppakamarin toimitusjohtaja Matti Vuojärvi.

Kansainvälisen puheenvuoron käytti Mr. Ding Ying Myanmarista. Riveria-talon siunasi piispa Jari Jolkkonen

Tilaisuus striimattiin nettiin: https://www.riveria.fi/

Riveria-talon teknisistä ratkaisuista

Uusi, älykäs rakennusautomaatio pitää huolta käyttäjien viihtyvyydestä. Schneider Electricin EcoStruxure-järjestelmä ohjaa kampuksella kiinteistönhallinnan toimintoja, kuten lämmitystä ja jäähdytystä.

Kampuksen tiloihin on lisäksi asennettu satoja kansainvälisen kiinteistöautomaation KNX-standardin mukaisia laitteita, joiden avulla kiinteistöjen olosuhteet pidetään optimaalisina.

Lämpötila-, hiilidioksidi- ja kosteusanturit sekä ilmamääränsäätimet reagoivat tarpeen mukaan säätämällä esimerkiksi ilmanvaihtoa

KNX-järjestelmään on kytketty myös kiinteistön DALI-valaistuksenohjausjärjestelmä (Digital Addressable Lighting Interface). Tilojen käyttäjien näkökulmasta uusi tekniikka näkyy automaattisesti syttyvänä valaistuksena, kun tiloihin tullaan sisään. Valaistuksen taso myös säätyy automaattisesti luonnonvalon mukaan, mutta toki valaistusta voi ohjata manuaalisestikin. Lisäksi valaistuksen ryhmittelyt ja ohjaukset onnistuvat yksilöllisesti, mikä lisää tilojen muuntojoustavuutta.

Riverian kiinteistönhallintajärjestelmä modernisoitiin kampusalueelle tehtyjen uudis- ja saneeraustöiden yhteydessä. Järjestelmän uudistustyöt valmistuvat vuoden 2020 loppuun mennessä.

Tekniikan päivittämisellä tavoitellaan myös energiatehokkuutta. Erilaiset olosuhdeanturit välittävät tietoa kiinteistöstä ja säätävät lämpö-, vesi- ja ilmastointilaitteita automaattisesti.

Lisätietoja Riveria-talon teknisistä ratkaisuista antaa:
Tilapalvelupäällikkö Petteri Elonen
p. 050 349 7558