In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Riveria – Ratkaisevat tekijät

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Riveria – Ratkaisevat tekijät

1.1.2018 alkaen Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän yksiköt Joensuussa, Kiteellä, Lieksassa, Nurmeksessa, Outokummussa ja Valtimolla tunnetaan nimellä Riveria.

Osaaminen ja sen tarve ratkaisee

Autoa ei ajeta kortilla eikä työtä tehdä todistuksella – vaikka niitäkin tarvitaan. Riverian päämääränä on vastata osaamistarpeisiin, jotka muuttuvat jatkuvasti. Niiden oikea-aikainen ratkaiseminen pitää maakunnan työelämän liikkeellä.

Jotta voi tehdä sitä, mitä kulloinkin tarvitaan, on osattava monenlaista – Riverian koulutustarjonta pitää sisällään ammatillisen koulutuksen eri muodot (133 erilaista tutkintoa) ja ammatillisen täydennyskoulutuksen, sekä vapaan sivistystyön, johon kuluu kesäyliopisto- ja kansanopistokoulutusta sekä avointa yliopisto-opetusta.

Maakunnan työelämän ammattilaisten ei tarvitse lähteä ajankohtaisen täydennyskoulutuksen perässä maakunnan ulkopuolelle, vaan tuomme asiantuntijat sinne, missä osaamisen päivittämistä tarvitaan.

Ammatillinen koulutus muuttuu myös valtakunnallisesti osaamisperusteisemmaksi: kukin opiskelee jatkossa vain sitä, mitä ei vielä osaa. Siksi teemme jokaisen opiskelijan kanssa henkilökohtaisen suunnitelman, jossa huomioimme hänen aiemman osaamisensa. Koulun penkillä ei siis tarvitse istua kuin sen aikaa, kun osaamisen saavuttaminen vaatii.

Eikä koulua itse asiassa käydä koulun penkillä istuen. Miksi käytäisiin, kun 96 % innovaatioista syntyy käytännön työssä? Toteutamme koulutusta entistäkin enemmän yhteistyössä työelämän kanssa ja työelämän tarpeisiin vastaten.

Antaaksemme oikeanlaista hyötyä työelämälle, ennustaaksemme sen tarpeita ja reagoidaksemme niihin jo etukäteen, meidän on kuultava työelämää entistä paremmin. Olemme saaneet kaksi lisäkorvaparia – uusien yritysasiamiestemme päätehtävänä on työelämäyhteistyön kehittäminen. Vuoden alussa alkava kumppanuustoiminta tekee siitä nykyistä suunnitelmallisempaa.

Tutustu koulutustarjontaamme

Seuraa somessa ja näytä olevasi #riverialainen: