In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Anne Keränen
Riveria ja John Deere Forestry Oy solmivat kumppanuuden

Yhteisvoimin tavoitellaan uusia osaajia teknologia-alalle

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Riveria ja John Deere Forestry Oy solmivat kumppanuuden

Kumppanuus vahvistaa yhteistyötä


Riveria
ja John Deere Forestry Oy solmivat kumppanuussopimuksen 6.11.2018. Kumppanuus tiivistää pitkään jatkunutta yhteistyötä, joka näkyy myös siten, että John Deere on yksi Taitaja2019 -ammattitaitokilpailun pääyhteistyökumppaneista.

John Deeren metsäkonetehdas Joensuussa tarjoaa kone- ja tuotantotekniikan opiskelijoille mahdollisuuden työelämässä oppimiseen erilaisissa kokoonpano-, koneistus- ja hitsaustehtävissä. Riveria, Valtimon koulutusyksikön metsäkonekoulutuksen harjoitusalueella koneenkuljettajat harjoittelevat Deeren valmistamilla harjoitus- ja opetuskäyttöön tarkoitetuilla metsäkoneilla. Riverian tiloissa Joensuussa puolestaan sijaitsee protopaja Toolshop, jossa valmistetaan John Deeren tehtaan tuotannossa tarvittavia apuvälineitä, ja jossa työskentelee ajoittain myös Riverian opiskelijoita.

Alalle tarvitaan kipeästi uusia osaajia, ja etenkin naiset ovat tervetulleita, koska tällä hetkellä ala on varsin miesvoittoinen. Tarjoamme mielellämme uusille osaajille työtä.
– Janne Haapasalo.

Joensuun tehtaanjohtaja Janne Haapasalon mukaan alalle tarvitaan kipeästi uusia osaajia. Monipuoliset työtehtävät sekä kehittyneet työmenetelmät mahdollistavat sen, että tehtaalta löytyy sopivia työtehtäviä niin iästä kuin sukupuolesta riippumatta, eikä vanha myytti raavaasta ”metallimiehestä” pidä enää paikkaansa. Yhteisenä tulevaisuuden tavoitteena on kasvattaa mielenkiintoa teknologia-alaa kohtaan, ja löytää ratkaisuja osaajapulaan.

-Alan työtehtävät ovat tänä päivänä kiinnostavia, ja työntekijä pääsee ottamaan kokonaisvaltaista vastuuta työstään, se kuulostaa erinomaiselta, hehkuttaa koulutuspäällikkö Pekka Junninen Riveriasta.

Kuvassa oikealta:
tehtaanjohtaja Janne Haapasalo (John Deere Forestry Oy), vs. viestintä-, markkinointi- ja myyntipäällikkö Arto Korhonen (Riveria), kuntayhtymän johtaja, rehtori Esa Karvinen (Riveria), työsuhdepäällikkö Jonna Välimäki (John Deere Forestry Oy), yritysasiamies Sakari Kolehmainen (Riveria), koulutuspäällikkö Pekka Junninen (Riveria)