Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Karoliina Kolehmainen
Riveria hakee järjestämislupaa englanninkieliselle kone- ja tuotantotekniikan koulutukselle

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Riveria hakee järjestämislupaa englanninkieliselle kone- ja tuotantotekniikan koulutukselle

Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä, Riveria on yhteistyössä alueen työ- ja elinkeinoelämän sekä muiden sidosryhmien kanssa valmistellut hakemusta opetus- ja kulttuuriministeriölle englanninkielisen koulutuksen järjestämiseksi kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnossa. Yhtymähallitus päätti kokouksessaan 22.5.2019, että järjestämislupaa haetaan 1.1.2020 alkaen.

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon englanninkielinen koulutus vastaa Pohjois-Karjalan teknologiayritysten kasvavaan osaajapulaan, ja vahvistaa siten yritysten toimintaedellytyksiä.

Koulutuksen keskeisin tavoite on ammatillisen koulutuksen kautta työllistyä alueen yrityksiin.

Englanninkielinen koulutus tukee myös opiskelijoiden ja työelämän kansainvälisyyttä, sekä edistää maakunnan elinvoimaisuutta.

Koulutuksen järjestäjillä ei ole itäisessä Suomessa koulutuksen järjestämislupaa englanninkieliseen kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoon. Vieraskieliset tutkinnon järjestämisluvat painottuvat yleisesti ottaen eteläiseen Suomeen.

Hakemus sisältää myönteiset kannanotot Pohjois-Karjalan kauppakamarilta, Pohjois-Karjalan Yrittäjät ry:ltä, Pohjois-Karjalan maakuntaliitosta, Pohjois-Karjalan ELY-keskukselta, Pohjois-Karjalan TE-palveluista, Pohjois-Karjalan maakuntaliitosta, Karelia-ammattikorkeakoulusta ja Riverian Teknologia-toimialan neuvottelukunnasta.

Lisätietoja

Yhtymähallituksen puheenjohtaja Juhani Meriläinen
p. 050 60355

Kuntayhtymän johtaja, rehtori Esa Karvinen
p. 050 327 8191 // esa.karvinen@riveria.fi