In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Puhtausala kiinnostavaksi -hanke valittiin puhtausalan vuoden 2021 teoksi

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Puhtausala kiinnostavaksi -hanke valittiin puhtausalan vuoden 2021 teoksi

Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riverian, Koulutuskuntayhtymä Tavastian, Careerian sekä SSTL Puhtausala ry:n yhdessä toteuttama Puhtausala kiinnostavaksi -hanke on valittu puhtausalan vuoden 2021 teoksi. Valinnan teki kolmen finalistin joukosta Tampereen Messujen toimitusjohtaja Hannu Vähätalo seuraavin perusteluin:

Finalistien joukko oli erittäin hyvä, joten kaikki olivat ehdottomasti ansainneet paikkansa loppukilpailussa. Päädyin valitsemaan voittajaksi Puhki-hankkeen, koska se on nostanut esimerkillisesti keskiöön nuoret, maahanmuuttajat ja alanvaihtajat. Hanke on antanut muun muassa peruskoulujen opinto-ohjaajille alasta laajan tietopaketin, jota he voivat hyödyntää monipuolisesti, eli hankkeesta on paljon sekä koulutuksellista että viestinnällistä hyötyä myös valtakunnallisesti. Maahanmuuttajat ovat tärkeä potentiaali suureen työvoimapulaan Suomessa. Hanke on myös hyvä esimerkki usean toimijan ja sidosryhmän tekemästä arvokkaasta yhteistyöstä – yhdessä saadaan aina enemmän aikaan.

Ehdolla vuoden teoksi olivat myös Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän Riverian puhtausalan lehtori Seija Ikonen ja Sodexon digitaalinen järjestelmä, joka ohjaa ja tehostaa puhtaanapidon toimintaa.

Puhtausala kiinnostavaksi eli Puhki-hanke on edistänyt alan tunnettuutta nuorten, maahanmuuttajien ja alanvaihtajien keskuudessa. Puhki-hankkeessa kehitettiin puhdistuspalvelualan oppimisympäristöjä, osaamisen tunnistamismenetelmiä sekä työpaikoilla järjestettävää koulutusta yhteistyössä alan yritysten kanssa. Lisäksi hankkeessa tiedotettiin alan monipuolisista työmahdollisuuksista ja avoimista työpaikoista. Hankkeen tavoitteena on ollut alan koulutuksen vetovoimaisuuden kasvattaminen ja sen kautta osaavan työvoiman turvaaminen tulevaisuudessa.

puhtausala

Kaksivuotinen hanke on Euroopan Sosiaalirahaston ja ELY-keskuksen osarahoittama.