In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Paula Hulkkonen
Psykoterapian perusteista työkaluja ihmisten kohtaamiseen

Kesäyliopisto
Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Psykoterapian perusteista työkaluja ihmisten kohtaamiseen

Timo Hartikainen työskentelee rekrytointiasiantuntijana Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistyksen Tarmo-hankkeessa. Hän opiskelee työn ohessa Riveria kesäyliopistossa Psykoterapian perusteita (30 op). Opinnot kestävät kokonaisuudessaan noin vuoden.

– Lähdin opiskelemaan, koska psykoterapia on mielenkiintoinen aihepiiri ja arvelin, että saan opinnoista menetelmiä omaan työhöni. Opinnot ovat hyödyttäneet minua jo nyt opiskelujen aikana eli olen saanut paljon työkaluja ihmisten kohtaamiseen ja vuorovaikutukseen. Katson myös asiakastyötä hiukan eri tavalla, Timo Hartikainen sanoo.

Uutta näkökulmaa ja sparrausta

Opinnoissa käydään laajasti läpi psykoterapian osa-alueet ja suuntautumiset sekä perehdytään eri menetelmiin seminaarien ja välitehtävien avulla.
– Lisäksi kirjallisuuspaketti, eli alan kirjallisuutta 10 kirjaa, taustoittavat seminaareja. Aiheita avataan yhteisesti ja päästään keskustelemaan asioista, Timo Hartikainen kertoo.

Teoria ja käytäntö kulkevat käsi kädessä

Timo Hartikaisen työ on monipuolista kehittämistyötä, ryhmien vetämistä ja yksilötyötä asiakkaiden kanssa.
– Omasta työstähän sitä peilataan opiskelun sisältöä ja sitä kautta rakennetaan omaa osaamista, Timo Hartikainen sanoo.

Parasta on, että pystyn tuomaan asioita ja menetelmiä suoraan käyttöön!

– Työssäni käytetään ratkaisukeskeistä työotetta ja opinnot ovat puolestaan tuoneet vuorovaikutukseen uutta näkökulmaa. On hyvä päästä pohtimaan, miten ihmisten kanssa ollaan ja millä tavalla voi rakentaa luottamuksellisen suhteen – tai miksi sellaista ei synnykään, Timo Hartikainen pohtii.
– Työnohjaajanani on psykoterapeutti, joten sparraustakin on saatavilla!

 

Vahvistusta omalle polulle

Timo Hartikainen kokee, että opinnot ovat vaatineet pitkäjänteisyyttä, koska kokonaisuus on melko laaja vuoteen suoritettuna. Koulutus on suunniteltu täydentämään sosiaali- ja terveydenhuollon tai muun soveltuvan alan ammattihenkilöiden perustutkintoa ja lisäämään psykoterapeuttista osaamista asiakastyössä.

– Minulle merkittävin juttu on se, että olen saanut vahvistuksen oman suuntautumisen löytymiseen jatko-opiskelun suhteen. On varmasti sisäänrakennettuna opintoihin, että myös oma polku löytyy, Timo Hartikainen iloitsee.
– Voin suositella ammattitaitoisesti toteutettuja opintoja todella monelle alalle – nytkin mukana on niin koulukuraattoreita, terveydenhoitajia kuin sosionomejakin. Opinnot antavat valmiuksia yksilötyöhön ja ryhmien kanssa tehtävään työhön.

 

Seuraava Psykoterapian perusteet (30 op) alkaa Joensuussa 6.5.2019.
Ilmoittaudu mukaan viimeistään 1.4.2019.

Lisätietoja koulutuksesta

 

Teksti ja kuvat: Paula Hulkkonen / Riverian viestintä