In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Outotec: Kumppanuudella työelämä lähemmäs opiskelijaa

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Outotec: Kumppanuudella työelämä lähemmäs opiskelijaa

Outotecin ja Riverian välille solmittiin kumppanuussopimus 8.5.2018.
– Yhteistyö välillämme on sujunut aina hyvin, mutta kumppanuussopimus tuo lisää suunnitelmallisuutta, kertoo Outotecin toimitusjohtaja Markus Mutanen.

Riverian kone- ja tuotantotekniikan opiskelijoilla on mahdollisuus päästä työssäoppimaan, kesätöihin ja vaikkapa valmistuttuaan töihin yritykseen.
– Työpaikalla tapahtuva oppiminen kehittää myös opiskelijoiden asennetta, kehuu kuntayhtymän johtaja, rehtori Esa Karvinen.

Riveria tarjoaa Outotecille mm. yrityksen tarpeisiin räätälöityjä koulutuksia aina lyhytkoulutuksista ammatilliseen täydennyskoulutukseen. Kumppanuussopimuksessa sovitaan kokonaisvaltaisesta keskinäisestä, pitkäjänteisestä ja tavoitteellisesta yhteistyöstä ammattitaidon ja osaamisen ylläpitämisessä sekä kehittämisessä.

Outotecillä suunnitteilla on myös kummiluokkatoimintaa sekä yhteisen oppimisympäristön kehittäminen eli ”treenausnurkka”, joka on toteutettu nimenomaan työtehtävien harjoittelun näkökulmasta opiskelijoille.

Tavoite on pienentää työelämän kynnystä ja tuoda työtehtäviä lähemmäs opiskelijaa, kertoo Outotecin tuotannon kehityspäällikkö Marko Hyvärinen

Outotec Oyj on suomalainen korkean teknologian yritys, joka on erikoistunut suunnittelemaan ja kehittämään räätälöityjä prosessiteollisuuden ratkaisuja ja elinkaaripalveluja kaivos-, metalli-, energia- ja vesiteollisuudelle.


Kuvassa vasemmalta Outotecin toimitusjohtaja Markus Mutanen, Kuntayhtymänjohtaja, rehtori Esa Karvinen, Riverian yritysasiamies Sakari Kolehmainen sekä Outotecin tuotannon kehityspäällikkö Marko Hyvärinen.