In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Osaajaksi kaupan esimiestehtäviin

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Osaajaksi kaupan esimiestehtäviin

Lähiesimieheksi oppisopimuksella

– Aloitin myynnin työtehtävissä Maskun kalustetalolla 2006. Itselläni oli kova halu kehittyä työssäni, joten opiskelin oppisopimuksella myynnin ammattitutkinnon 2017 Pohjois-Karjalan aikuisopistolla, kertoo Helena Tuhkanen.

Helenalla on pohjakoulutuksena ylioppilastutkinto, jonka jälkeen hän suoritti ammattikorkeakoulussa ympäristöinsinöörin opintoja. Halu toimia kaupan alan tehtävissä vei hänet myyntitehtäviin Maskulle, jossa hän aloitti lähiesimiestyön ammattitutkinnon opinnot. Kun työpaikka vaihtui Prismaan, opinnot keskeytyivät.

– PKO:lle siirryin vuonna 2017. Olen toiminut Prismalla maito- ja leipäosaston palveluvastaavana kesäkuusta 2018 lähtien. Täällä oli mahdollista jatkaa lähiesimiestyön ammattitutkinnon opintoja oppisopimuksella, joten tartuin tilaisuuteen, toteaa Helena.

Miten opinnot sujuivat työn ohessa?

– Kyllähän se oli haastavaa mutta onneksi oli hyvä työpaikkaohjaaja kannustamassa. Samoin Riverian puolelta tuettiin opinnoissa ja opiskeluryhmän vertaistuki oli tosi tärkeää, kertoo Helena.

Helena kehitti opintojen ohessa oman osastonsa toimintatapoja monella tapaa liittyen oman tiimin viestintään, ohjeisiin ja perehdyttämiseen.

– Opintoihin ja tutkinnon suorittamiseen liittyvät asiat tulivat täysin omasta työstä, joista oli hyötyä työtehtävien kehittämiseen liittyen ja samalla koko organisaatiolle. Lähipäivät olivat todella hyödyllisiä, koska vertaistukea sai muilta opiskelijoilta, toteaa Helena.

Mitä hyötyä sinulle oli koulutuksesta?

– Sain lähiesimiestyön ammattitutkinnosta itseluottamusta ja varmuutta, että haluan esimieheksi. Suosittelen koulutusta kaikille, joilla on kiinnostusta kaupan alan esimiestyöhön, toteaa Helena.

Katso kaupan alan esimieskoulutus