In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
123RF
Oppilaitokset mukana edistämässä puurakentamista Pohjois-Karjalassa

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Oppilaitokset mukana edistämässä puurakentamista Pohjois-Karjalassa

Rakennusala kehittyy nopeasti ja viime vuosina on rakentamisessa kiinnitetty huomiota mm. ilmastomuutoksen hillitsemiseen. Puurakentamisen lisääminen on yksi keino. Alalle on kehitetty mm. uudenlaisia puutuotteita, liittimiä, tiivisteitä ja asennustyökaluja.

Erityisesti pienissä rakennusalan yrityksissä tarvitaan ajantasaista tietoa uudenlaisten puutuotteiden käytöstä ja muuttuvista rakennusmääräyksistä.

Vastauksena tähän maakunnan oppilaitokset ovat yhdessä päättäneet tarjota puurakentamisesta räätälöidyn koulutuspaketin.

Riverian koulutuksen sisältöinä ovat mm. massiivipuutuotteiden esivalmistus, toleranssit, asennus, liitostarvikkeet, kosteuden hallinta ja palomääräykset. Karelia-ammattikorkeakoulu on koonnut verkko-opinnoiksi puu- ja vähähiilisen rakentamisen täydennyskoulutuksen. Esimieskoulutuksia järjestetään koulutukseen osallistuvien yritysten toiveiden mukaisesti. Eläköityvien työnjohtajien tilalle tarvitaan uusi työnjohtajien sukupolvi. Tutkintokoulutusten rinnalle tulee saada kevyempiä aloituksia esim. tiiminvetäjiksi tai tiimipäälliköksi kouluttautumiseen.

Järjestettävät koulutukset rahoitetaan Vauhtia uralle -hankkeesta (ESR) ja ne ovat osallistujille maksuttomia. Seuraava CLT-koulutus Massiivipuurakentamisen työmaatoiminnot sekä materiaaliperusteet järjestetään:

Aika: pe 3.2.2023 klo 9–15
Paikka: Riveria, Taitotalo, os. Peltolankatu 4 D 2, Joensuu

Hankkeessa ovat mukana Riveria, Karelia-ammattikorkeakoulu ja Itä-Suomen yliopisto.

Lisätietoja antavat:

Vauhtia uralle -hanke:
projektipäällikkö Arto Laaninen, p. 045 133 2896, arto.laaninen@riveria.fi
Riverian rakennusalan koulutus:
lehtori Kari Lahtinen, p. 050 376 8429, kari.lahtinen@riveria.fi
Puurakentaminen:
Suomen hirsitaito ry:n puheenjohtaja Riku Mantsinen Karelian Puutec Oy:stä,
p. 040 571 5050, karelia@puutec.fi