Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Opiskelemaan voi hakeutua jatkossa ympäri vuoden

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Opiskelemaan voi hakeutua jatkossa ympäri vuoden

Jatkuvan haun käytänteet uudistuvat Riveriassa

Vuoden 2019 alusta Riverian Jatkuva haku on auki aina, vuoden ympäri.

Haussa olevat ammatilliset perustutkinnot sekä ammatti- ja erikoisammattitutkinnot ja tutkintojen osat päivittyvät kuusi kertaa vuoden aikana.

Kussakin jaksossa ovat haettavissa ne koulutukset, joihin on vapaita opiskelupaikkoja. Kun edellinen hakujakso päättyy, aukeaa heti seuraavana arkipäivänä uusi hakujakso.

Opintojen aloitukset on ajoitettu siten, että kussakin hakujaksossa hakeneille on pääsääntöisesti yhteiset aloituspäivämäärät.

Olitpa nuori tai aikuinen, Riveria on Sinun paikkasi opiskella

Jatkuva haku on tarkoitettu kaiken ikäisille pääasiassa ammatillisen tutkinnon suorittaneille tai muulla tavoin ammatillista osaamista hankkineille, muista oppilaitoksista Riveriaan siirtyville, ammattitaidon täydentäjille sekä muille yhteishaun tai yhteishakuajan ulkopuolella hakeville.

Tammikuusta 2018 alkaen ammatilliseen koulutukseen (ammatilliset perustutkinnot, ammattitutkinnot ja erikoisammattitutkinnot) on voinut hakeutua Jatkuvan haun kautta. Käytänteet vaihtelevat valtakunnallisesti, sillä jokainen oppilaitos päättää itse, mitä koulutuksia jatkuvassa haussa on tarjolla sekä miten ja milloin haku järjestetään.

Riverian Jatkuvassa haussa hakija voi hakea enintään kolmeen hakukohteeseen, jotka asetetaan hakutoivejärjestykseen. Hakijat valitaan koulutukseen haastattelun, tarvittaessa kielikokeen perusteella sekä annettujen hakukriteerien perusteella. Hakija saa yhden haastattelukutsun. Haastatteluun saapumatta jättäminen mitätöi kaikki hakutoiveet.

Tarkemmat aikataulut ja tietoja koulutuksista löytyy > Jatkuvan haun -sivulta.

Yhteishaku

Valtakunnallisessa Yhteishaussa 19.2.-12.3.2019 hakevat vain peruskoulun tai lukion oppimäärän suorittaneet.