In English Russian Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Etäopiskelupaja palvelee joustavasti

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Etäopiskelupaja palvelee joustavasti

Ohjattua etäopiskelua

– Sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille suunnattu opiskelupaja on pyörinyt jo useamman vuoden ajan. Nyt paja muuttui etäopiskelupajaksi, kertoo ammatillinen ohjaaja Taru Tahvanainen.

Opintopaja palvelee opiskelijoita monenlaisissa opintojen vaiheissa.

–Työelämässä oppiminen voi keskeytyä ja opintoja jatketaan tekemällä keskeneräisiä opintoja. Opintopajaan voi tulla tekemään rästiin jääneitä opintosuorituksia, joissa tarvitsee apua. Alanvaihtajat suorittavat y-aineita. Jos ryhmässä opiskeleminen on hankalaa, voimme auttaa opinnoissa etenemistä. Osa voi painia tietyn tehtävän parissa, joten ohjaamme myös ongelmatilanteissa, kertoo Taru.

Opintopajasta vastaa kolme toimijaa: ammattilliset ohjaajat Taru Tahvanainen ja Mika Kukkasniemi sekä erityisopettaja Elina Anttonen.

– Opintopajan opiskelijat tulevat eri opiskelijaryhmistä kuten lähihoitajat, hoiva-avustajat ja ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin opiskelevat. Jokaisella on omat tarpeensa, joissa voimme olla avuksi, toteaa Taru.

– Teemme tiivistä yhteistyötä ryhmäohjaajien ja opettajien kanssa, kertoo Taru.

taru-tahvanainen

Matalan kynnyksen periaate

– Meille on helppo tulla. Nuoret ja aikuiset opiskelijat voivat tulla pyytämään apua ja tukea aina, kun siltä tuntuu, kertoo Taru.

Opintopajalta saa nopeasti apua päästäkseen opinoissa eteenpäin.

– Autamme myös opintoja tukevissa palveluissa, kuten tietotekniikkaan liittyvissä asioissa, toteaa Taru.

Soitamme joka aamu pajan opiskelijoille kuulumisista ja mikä on päivän tavoite. Päivän aikana voi ottaa yhteyttä, jos on kysymistä.

Etäohjauksessa käytetään useita välineitä, kuten Wilma-viestit, Whatsapp, Teams ja puhelin.

– Opiskelijoilta on tullut positiivista palautetta. Olen saanut henkilökohtaisemman yhteyden opiskelijoihin, kun voidaan keskustella kaikessa rauhassa kahdestaan asioista. Siinä oppii tuntemaan opiskelijan eri tavalla, kun voi antaa aikaa, Taru hehkuttaa.