Neuropsykiatrinen valmennus on sosiaalisen kuntoutuksen muoto. Asiakkaan kanssa tehdään arkisia asioita ja vahvistetaan hänen toimintakykyään niin, että hän pystyisi elämään omannäköistä elämää itsenäisesti.
Riveria kesäyliopiston järjestämä Neuropsykiatrinen valmennus on sosiaali- ja terveysalan- sekä opetus- ja kasvatusalan ammattilaisille järjestettävä vuoden mittainen ammatillinen täydennyskoulutus. Kouluttajana toimii neuropsykiatrinen valmentaja ja toimintaterapeutti Tuija Kinnunen.
– Neuropsykiatrinen valmennus on joustava monimuotokoulutus työn ohessa. Lähipäiviä on kerran kuukaudessa, kertoo Tuija Kinnunen.
Koulutus antaa uusia lähestymistapoja omaan asiakastyöhön ja taidot voi nivoa heti käytäntöön
Asiakastyötä parhaimmillaan
Neuropsykiatrisen valmentajan työnkuva on monipuolinen, mikä tekee työstä erittäin mielenkiintoista.
-Työ on ihan puhtaasti asiakaskontaktia eli asiakkaan kanssa menemistä, tekemistä ja olemista – taitojen hiomista ja vahvistamista. Se voi olla vaikkapa mukana oloa Kelassa tai kaupassa tai opiskelutekniikoiden opettelua, kertoo Tuija Kinnunen.
Työssä ollaan osana moniammatillista työryhmää
– Mukana voi olla vaikkapa lääkäri, toimintaterapeutti ja sairaanhoitaja, keiden kanssa neuropsykiatrinen valmentaja tekee yhteistyötä. Yhteistyötaho voi olla myös vaikkapa kuraattori tai koulupsykologi, riippuen mistä asiakas tulee ja mihin hän neuropsykiatrista valmennusta tarvitsee, Tuija Kinnunen selventää.
Myönteistä elämänpolkua rakentamassa
Neuropsykiatrisen valmennuksen tavoite on aina löytää asiakkaan omat voimavarat ja vahvuudet.
– Niitä löytyy meiltä kaikilta, mutta jostain syystä niihin ei ehkä luoteta tai tunnisteta, että tämä on minun vahvuuteni, Tuija Kinnunen pohtii.
– Oman nepsy-valmentajan kanssa rakennetaan myönteistä elämänpolkua ja vaikkapa harjoitellaan hankaliin tilanteisiin valmistautumista sekä opetellaan uusia toimintatapoja.
Neuropyskiatrinen valmentaja voi käyttää monenlaisia menetelmiä, millä voimavaroja saadaan esille ja siirretään arjen eri osa-alueille.
– Neuropsykiatrisessa valmennuksessa voimavara- ja ratkaisukeskeisyys tarkoittaa sitä, että ei jäädä märehtimään menneisyyteen, vaan mietitään mitä asiakkaan hankaluudet ovat opettaneet ja miten päästään parhaalla mahdollisella tavalla eteenpäin, Tuija Kinnunen kiteyttää.
Neuropsykiatrinen valmennus alkaa Riveria kesäyliopistossa 26.11.2019
– Neuropsykiatrinen valmennus on monipuolinen koulutus, jossa käydään läpi kaikki neuropsykiatriset erityispiirteet esimerkiksi ADHD, ADD, Tourette sekä Aspergerin syndrooma, Tuija Kinnunen sanoo.
Pureudumme valmentamisen keinoihin eri-ikäisten kanssa; lapset, nuoret, aikuiset sekä harjoittelemme myös perhevalmennusta
Lue lisää koulutuksesta ja ilmoittaudu mukaan >