In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Näyttelijäntyön etäopinnoissa tuotetaan kuunnelma

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Näyttelijäntyön etäopinnoissa tuotetaan kuunnelma

Petri Vanninen opiskelee Riveriassa näyttelijäntyötä. Vuoden mittaiset opinnot kansanopistolinjalla alkavat olla loppusuoralla. Etäopinnot ovat tuoneet uusia tapoja työskennellä, kun kevään näytelmä on vaihtunut kuunnelmaksi.

– Harjoittelemme tällä hetkellä Maaseudun tulevaisuus -näytelmää virtuaalisesti. Näytelmän ensi-ilta piti olla Joensuun Pakkahuoneella 17.4.2020. Näytelmän esittämisen peruuntuminen harmitti ensin, mutta nyt tilanteeseen on sopeutunut, Petri sanoo.

Petrin mielestä alkuun tuntui oudolta, että opiskelukavereiden kanssa ei voinut harjoitella kasvokkain.
– Opiskelu sinällään sujuu aivan hyvin näinkin, kun siihen on tottunut. Tämä on lähellä radioteatterin työskentelytapaa, joka myös on yksi teatterin esitysmuoto. Näytelmän muokkaaminen on teettänyt töitä, Petri kertoo.

Maaseudun tulevaisuus -näytelmä esitettän virtuaalisesti radiokuunnelman tapaan

Opiskelu sujuu pääosin läppärillä Teamsin välityksellä. Venyttely ja säännöllinen liikunta ovat kuitenkin tiiviinä osana opintoja.
– Pyrimme pitämään lukujärjestyksessä olevat liikuntatunnit käymällä lenkillä tai jumppaamalla. Poikkeustilanteessa on vaarana jäädä yksin neljän seinän sisälle, mikä ei ole mielenterveydelle hyväksi, Petri muistuttaa.

Vaikka fiilikset Petrillä ovat etäopiskelusta hyvät, niin erityisesti hän odotti opinnoilta vuorovaikutuksessa tapahtuvaa näyttelijäntyön opiskelua.
– Onneksi syyskausi pystyttiin opiskelemaan normaalisti ja osa kevättäkin. Parasta ehdottomasti on ollut yhdessä tekeminen ryhmänä ja tutustuminen opiskelutovereihin, Petri kertoo.

Maaseudun tulevaisuus -näytelmäkuunnelma ilmestyy kuutena jaksona Kuparikaapeli-youtube kanavalla
8.5.2020 klo 18
15.5.2020 klo 18 (2 jaksoa)
22.5.2020 klo 18 (2 jaksoa)
29.5.2020 klo 18

Yhden jakson pituus on noin 30 minuuttia.
Esitys sisältää rajua kielenkäyttöä ja voimakkaita kohtauksia.

Maaseudun Tulevaisuus
Riverian Kansanopiston Teatteri Rajarikko esittää toukokuussa Leea ja Klaus Klemolan käsikirjoittaman häpeilemättömän Maaseudun Tulevaisuus-näytelmän karanteeniajan teatterina. Kantaesityksensä näytelmä sai vuonna 2014 Kansallisteatterissa.

Esitys antaa äänen maaseudun hiljaisille asukkaille; maatilallisille ja eläimille. Se sijoittuu aikaan, jossa Suomi on jaettu kahteen lääniin, teurastaminen on kielletty ja elintarvikepula on arkipäivää. Ihmiset ja eläimet elävät sovussa keskenään, mutta kun sivistyksen kulissit horjuvat, äärimmäisyyksistä nousee kysymys: mikä on lopulta eläimellistä ja mikä inhimillistä?

Esitys on tallennettu Microsoft Teams-sovelluksen välityksellä ja siinä yhdistyvät perinteinen radiokuunnelma ja näyttämötaide. Tallenne on toteutettu yhteistyössä Riveria Outokummun äänituotannon sekä video- ja radiotyön opiskelijoiden kanssa.

 

RadioKuparin YouTube – Maaseudun tulevaisuus

Lisätietoja Näyttelijäntyön opinnoista