In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Muovi- ja metalliteollisuuden alihankkija Fodesco Oy Riverian kumppaniksi

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Muovi- ja metalliteollisuuden alihankkija Fodesco Oy Riverian kumppaniksi

Fodescon ja Riverian kumppanuus alkaa tutustumisesta toimintaympäristöihin

Muovi- ja metalliteollisuuden alihankkija Fodesco Oy ja Riveria solmivat kumppanuussopimuksen 25.4.2019. Kumppanuuden myötä yhteistyö tiivistyy, ja tavoitteena on etenkin uusien osaajien kiinnostuksen herättäminen alan työtehtäviä kohtaan.

Kumppanuuden alkuvaiheessa tutustutaan molemmin puolin toimintaympäristöihin. Fodesco tarjoaa mielellään koulutus- ja oppisopimuspaikkoja Riverian opiskelijoille, sekä opettajille mahdollisuuden työelämäjaksojen toteuttamiseen yrityksessä.

Kuvassa vasemmalta: yritysasiamies Sakari Kolehmainen, toimitusjohtaja Zoltan Toth ja kuntayhtymän johtaja, rehtori Esa Karvinen

Opinnot voi suorittaa Fodescolla koulutus- tai oppisopimuksella.

Yhteisesti on myös sovittu muun muassa kummitoiminnan aloittamisesta sekä kansainvälisten opiskelijoiden vaihdosta.

Uusia osaajia tarvitaan

Fodesco Oy:n toimitusjohtajan Zoltan Tothin mukaan kumppanuuden myötä Riverian opiskelijoiden tapaamisen sekä tutustumisen oppilaitoksen arjen toimintaan.

Yrityksellä on koko ajan tarve uusille työntekijöille ja Fodesco toivookin, että kumppanuuden myötä yrityksen toiminta tulisi paremmmin tunnetuksi alan opiskeilijoille. Fodescolla on tehtaat Kontiolahden Lehmossa ja Venäjällä. Työntekijöitä on yhteensä 98.

Ydinosaamista on työkaluissa tarvittavien levyjen koneistaminen. Päätuotteita ovat muotti- ja leikkaintyökalujen standardikomponentit sekä asiakaskohtaiset erikoisosat.