In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Monipuolista osaamista liiketoiminnan ammattitutkinnosta

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Monipuolista osaamista liiketoiminnan ammattitutkinnosta

Marjut Kokon työura on ollut monipuolinen mutta aina riittää virtaa uuden oppimiseen. Hän valmistui liiketoiminnan ammattitutkinnosta 1.4.2021.

– Opiskelin floristipuutarhuriksi vuonna 1995 mutta iho-ongelmat eivät mahdollistaneet alalla työskentelyä. Jouduin miettimään alanvaihtoa, kertoo Marjut.

Allergia- ja ammattitautitestien myötä Marjutilla todettiin virallisesti ammattitauti ja -astma sekä kukka-allergia joulukuussa 1999 ja hän pääsi Kelan kautta opiskelemaan uutta ammattia kuvankäsittelyn perustutkintoon Peltolaan.

– Pääsin opiskelujen myötä Karjalaiselle lehtikuvaajaksi. Sen jälkeen tein koulukuvaushommia ja kiersin kuvaamassa itäisen Suomen kouluja kolmen vuoden ajan, kertoo Marjut.

Samaan aikaan hän suoritti työn ohessa 2 vuodessa ylioppilastutkinnon ilta- ja etälukiossa sekä opiskeli VVI:ssä eli Visuaalisen viestinnän instituutissa Tampereella valokuvauksen kursseja. Koulukuvaustyön jälkeen hän on työskennellyt mm. tilauskäsittelijänä Tikkacomilla, postissa, rautakaupassa, vakuutusyhtiössä sekä suomen suurimmassa puhelujenvälitysfirmassa, jossa hän kuuli omaehtoisesta opiskelusta.

Sain tietoa, että omaehtoista opiskelua tuetaan myös rahallisesti.

– Pääsin opiskelemaan Riveriaan media-alan ammattitutkintoa. Olin samaan aikaan työharjoittelussa Iskelmä-Rexissä. Kun Karjalainen osti Rexin, pääsin taas lehtikuvauspuolelle, toteaa Marjut.

Juttukeikalla Porokka Invest Oy:llä Juuassa Marjut mainitsi yrittäjälle tilanteesta, että mitä tekisi töiden päättyessä. Yrittäjä Jouni Porokka ehdotti Marjutille, että tule meille töihin. Yrityksen nettisivut ja facebook kaipasivat osaajaa.

– Sovimme Jounin kanssa tapaamisen ja oppisopimus solmittiin liiketoiminnan ammattitutkinnon osalta, Marjut kertoo.

Mitä olet saanut liiketoiminnan ammattitutkinnosta?

– Olen toiminut asiakaspalvelutyössä 30 vuotta. Digitaalisuus on tuonut oman haasteensa osaamiseen. Käytettävät ohjelmat muuttuvat koko ajan ja niihin tarvitaan päivitystä jatkuvasti. Asiakaspalveluenglanti oli minulle hyvä juttu. Samoin työlainsäädäntöön liittyvät asiat, kertoo Marjut.

Lisäksi asiakkuuksien hankinta on ollut Marjutin työssä tärkeä kehittämisen kohde.

Terveiset tutkinnosta kiinnostuneille

– Vanha konkarikin voi saada opintojen myötä uutta tietoa ja osaamista, toteaa Marjut.

porokka oy

Kuvassa yrittäjä Jouni Porokka ja Marjut Kokko