In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Susanna Jonninen
Monialainen yrittäjyyden oppimisympäristö ProRiveria on startannut Joensuussa

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Monialainen yrittäjyyden oppimisympäristö ProRiveria on startannut Joensuussa

Kompetenssiperustainen yrittäjyys KYKY-hanke tiedottaa

ProRiveriassa voit suorittaa ammatillisia opintoja yrittäjämäisesti. ProRiveria on avoin kaikille Riverian opiskelijoille (perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkinnot).

Tiimioppimista hyödyntävä oppimisympäristö mahdollistaa erilaisten opiskelijoiden yksilölliset tavat oppia. Työskentelyssä toteutuu yksilöllinen oppiminen yhdessä tiimin kanssa. Tieto, opit ja kokemukset jaetaan kaikkien kesken.

Opit yhteistyötaitoja ja yrittäjämäistä asennetta, mikä helpottaa työelämään siirtymistä ja mahdollisesti itsensä työllistämistä yrittäjänä. Tavoitteena on myös siirtää päätösvaltaa ja vastuuta omista opinnoistasi.

Tiimipedagogiikassa vuorottelevat käytännön kokeilut ja kokemukset, joita saadaan oikeissa asiakasprojekteissa. Tämä lähtökohta oppimiselle synnyttää innostusta opittavaa asiaa ja oppimista kohtaan.

Kokemusten reflektointi dialogissa yhdessä oman tiimin ja valmentajan kanssa on keskeistä.

Kokemuksista muotoutuu teorioita, jotka ohjaavat tekemistä. Myös oppien vieminen käytäntöön uusien kokeilujen kautta on keskeistä. Tiimissä työskentely parantaa itsetuntoa ja tuottaa mielihyvää enemmän kuin yksin työskentely. Tiimin jäsenten erilaisuus ja vahvuudet mahdollistavat asiakasprojektit, joita ei olisi yksin mahdollista tehdä. Tiimi luo myös turvallisuutta, hyvinvointia ja hauskuutta oppimiseen.

ProRiverian tuloksia

Viime kevään ProRiverian startin jälkeen on syntynyt opiskelijayrityksistä neljä toiminimeä sekä osakeyhtiö. Nämä yrittäjät jatkavat oman yrityksen kehittämistä suorittamalla yrittäjyyden ammattitutkinnon ProRiveriassa.

ProRiveriassa työskentelevät valmentajina KYKY-hankkeen Heli Petsalo ja Sanna Lappalainen sekä yrittäjyyden lehtori Marjut Helvelahti.

Järjestämme avoimet ovet 2.10.2018 klo 9 – 15. Tervetuloa tutustumaan!

ProRiveria

Kirkkokatu 25, 80100 JOENSUU.