In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Maarakennukselle uutta konekalustoa

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Maarakennukselle uutta konekalustoa

Perjantaina 14.8. Riverian maarakennukselle luovutettiin uutta konekalustoa Mateko Oy:n toimesta.

Hankitut JCB-merkkiset pyöräkuormaaja ja kaivinkone ovat osa Riverian Taitojen opetus 2020-hankekokonaisuutta, jonka rahoittajina toimivat Pohjois-Karjalan maakuntaliitto ja Etelä-Savon ELY-keskus Euroopan aluekehitys- ja sosiaalirahastojen kautta.

Luovutetut koneet lisäävät Riverian maarakennuskonekapasiteettia ja ne tullaan varustamaan moderneilla 3D-koneohjausjärjestelmillä, jotka ovat yleisesti käytössä infrarakentamisessa

Hankittavat järjestelmät tarjoavat hyvän tietoteknisen opetusalustan perus- ja ammattitutkinto-opiskelijoille sekä mahdollistavat täsmä- ja täydennyskoulutuksien järjestämisen yrityksille.

Taitojen opetus 2020 -hankkeessa maarakennusalalle hankitaan lisäksi siirrettävä oppimisympäristö, joka varustellaan 3D-koneohjausjärjestelmän sisältävillä monikonesimulaattoreilla. Siirrettävä oppimisympäristö mahdollistaa työkoneiden ja simulaattoreiden viemisen suoraan työmaaolosuhteisiin eikä koulutus ole rajoitettu kiinteisiin rakennuksiin. Jatkossa Riverian maarakennuksen koulutusta voidaan järjestää vaikka tilaavan yrityksen toimipisteellä.

Taitojen opetus 2020-hankekokonaisuus on Riverian maarakennus-, metsä- ja kaivosalan yhteinen investointi- ja kehittämishanke, jossa keskiössä ovat moderni opetusteknologia, työkoneista ja simulaattoreista kerättävä kuljettajakohtainen data ja dataan perustuva operaattoriammattien koulutuksen kehittäminen.

Lisätietoa Taitojen opetus 2020-hankkeesta