Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Luottamus yrityksen kasvun tekijänä -tapahtuma 28.5.2019

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Luottamus yrityksen kasvun tekijänä -tapahtuma 28.5.2019

Luottamus on yrityksen kasvun tekijä numero yksi

Valtakunnallisesti peräänkuulutetaan yritysten kasvua ja yleinen konsensus tuntuu olevan, että kasvun tekijänä luottamuksen merkitys on suuri.

Mitä luottamus kuitenkin käytännössä tarkoittaa? Siihen paneudutaan ilmaisessa seminaarissa Joensuussa 28.5.2019.

Karelia-ammattikorkeakoulun, Riverian sekä Työelämä 2020 -hankkeen järjestämässä Luottamus yrityksen kasvun tekijänä -seminaarissa nimekkäät ja ansioituneet alustajat lähestyvät luottamusteemaa monipuolisesti tuoreista ja ajankohtaisista näkökulmista.

Puhujat

Tilaisuuden puhujina ovat muun muassa startup-sijoittaja, hallitusamatööri ja tietokirjailija Kim Väisänen, valmentaja, kouluttaja ja tietokirjailija Riitta Hyppänen sekä OP-ryhmän entinen pääjohtaja, vuorineuvos, työelämäprofessori Reijo Karhinen.

Kommenttipuheenvuoroja esittävät värikäs ja mielenkiintoinen joukko paikallisia yrittäjiä ja asiantuntijoita.

Luottamus yrityksen kasvun tekijänä -tapahtuma 28.5.2019

Paikka: Joensuun Tiedepuisto, Länsikatu 15, rakennus 3A, 4. kerros, Temple of Challenge

Klo 12.45 Ilmoittautuminen

Klo 13.00 Tilaisuuden avaus
Ritva Saarelainen, ylijohtaja, ELY-keskus

Klo 13.10 Luottamuksen merkitys ja mahdollisuus rahoitusmaailmassa
Kim Väisänen, startup-sijoittaja
Kommenttipuheenvuoro: Jiri Jormakka, sarjayrittäjä

Klo 13.45 Rakenna tai rapistu – tulevaisuudessa onnistuminen on kiinni luottamuksesta, osaamisesta ja oppimisesta!
Riitta Hyppänen, CM & HR Consulting Oy
Kommenttipuheenvuoro: Joona Kotilainen, yrittäjä ja toinen perustajista, Tovari Oy & Puuartisti Oy

Klo 14.20 Luottamus työyhteisön peruskivi
Tarmo Alastalo, lehtori, Karelia-ammattikorkeakoulu
Kommenttipuheenvuorot: Eeva-Leena Lappalainen, liiketoimintajohtaja, yrittäjä, Puhdas Ilo Oy
Suvi Toivola, toimitusjohtaja, yrittäjä, Puhdas Ilo Oy

Klo 14.55 Investoinnit vaativat euroja – uudistuminen luottamuspääomaa
Reijo Karhinen, vuorineuvos, työelämäprofessori, Itä-Suomen yliopisto
Kommenttipuheenvuoro: Henna Lamminluoto, lehtori, Riveria

Klo 15.30 Loppuyhteenveto
Merja Blomberg, toimitusjohtaja, Pohjois-Karjalan yrittäjät ry
Päivi Könönen, Työelämä 2020, alueverkoston puheenjohtaja
Ulla Mauranen, Työelämä 2020, alueverkoston projektipäällikkö

Klo 16.00 Verkostoitumista ja pikku purtavaa

Klo 17.00 Tilaisuus päättyy.

 

Kim Väisänen on startup-sijoittaja, sarjaepäonnistuja, hallitusamatööri ja tietokirjailija. Hän on mukana noin tusinan yrityksen hallituksessa, muun muassa Nordic Business Forum ja Business Joensuu.

Hänet on palkittu Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinnolla vuosina 2013 ja 2017.

Jiri Jormakka kuvaa itseään näin: ”Epäonnistunut softayrittäjyys vaihtui luonnollisesti ilmalaivayrittäjyyteen”. Hänen mielestään oikea asenne ja kova CV tuovat menestystä eteen enemmin tai myöhemmin.

Jiri kommentoi Kim Väisäsen puheenvuoroa.

Riitta Hyppänen on valmentaja, kouluttaja ja tietokirjailija, luotettu kumppani työyhteisöjen ja niiden johtamisen kehittämisessä, työelämän uudistaja.

Riitta toimii perustamansa CM & HR Consulting Oy:n toimitusjohtajana ja yrittäjänä sekä lisäksi on aktiivinen toimija valtakunnallisesti monissa luottamustehtävissä, joiden fokuksessa on kasvu ja kehittyminen.

Joona Kotilainen on seitsemän yrittäjyysvuoden aikana ehtinyt perustaa neljä yritystä, joista kahden toiminta on kasvavaa. Markkinointitoimisto Tovari työllistää 15 luovan alan tekijää Joensuussa, Porissa ja Turussa ja puusepänliike Puuartistin verstaalla Kontiolahdella työskentelee viisi henkeä. Molemmat yritykset ovat vieneet toimintaansa vauhdilla eteenpäin ja palkanneet henkilökuntaa rohkeasti.

Onnistumisen keskiössä ovat oikeat työntekijät, sekä heidän taitonsa ja osaaminensa. Niiden jatkuva kehittäminen on elinehto Tovarin ja Puuartistin toiminnassa.

Joona kommentoi Riitta Hyppäsen puheenvuoroa.

Tarmo Alastalo on toiminut esimies- ja johtotehtävissä sekä tuotannollisissa että asiakaspalveluorganisaatioissa lähes 20 vuotta. Nykyään hän toimii lehtorina Karelia-ammattikorkeakoulu Oy:ssä sekä työyhteisövalmen tajana ja työyhteisösovittelijana.

Tarmo on toiminut työyhteisösovittelijana vuodesta 2014 lähtien ja päässyt auttamaan kymmeniä työyhteisöjä selviytymään haasteellisista konfliktitilanteista. Hän on myös SSF Suomen Sovittelufoorumi ry:n jäsen.

Suvi Toivola ja Eeva-Leena Lappalainen toimivat yrittäjinä Puhdas Ilo Oy:ssä. Aluksi kumpikin toimi yrittäjänä tahoillaan, kunnes heidän yrityksensä yhteensulautuivat – Eeva-Leenan yli 20-vuotinen kokemus puhtausalalta ja Suvin myynti- ja markkinointiorientoituneisuus oli selkeästi tavoiteltava yhtälö. Sittemmin heidän yrityksensä on jatkanut kasvuaan yritysostoin.

Yrittäjien keskinäinen luottamus on ollut yksi tämän yrityksen merkittävä kasvun tekijä. Nyt Suvi ja Eeva-Leena kommentoivat Tarmo Alastalon puheenvuoroa.

Reijo Karhinen on tehnyt lähes 40-vuotisen uran OP Ryhmässä esimiestehtävissä. Viimeksi hän toimi OP Ryhmän pääjohtajana 2007–2018. Nykyään Reijo on aktiivinen yhteiskunnallinen vaikuttaja, jonka mielenkiinto kohdistuu Suomen uudistamiseen ja talouteen sekä johtamiseen ja viestintään.

Tätä tehtävää hän toteuttaa muun muassa Valtion Kehitysyhtiö Vake Oy:n hallituksen puheenjohtajana ja Itä-Suomen yliopiston työelämäprofessorina.

Henna Lamminluoto toimii johtamisen lehtorina Riveriassa tehden aktiivisesti yhteistyötä eri alojen yritysten ja organisaatioiden kanssa niin lähiesimiehen ammattitutkinnon kuin johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon tiimoilta. Henna toteuttaa myös henkilöstökoulutuksia sekä toimii työnohjaajana.

Henna kommentoi Reijo Karhisen puheenvuoroa.

Tilaisuuden juontaa Siru Päivinen. Tilaisuus on maksuton.

Ilmoittaudu seminaariin 21.5.2019 mennessä: http://51.fi/luottamus2019

Tulostettavat versiot

Luottamus yrityksen kasvun tekijänä // ohjelma 2019 (PDF)

Luottamus yrityksen kasvun tekijänä // esiintyjat (PDF)

Tilaisuuden yhteistyökumppanit