In English Russian Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Eerika Noukkala, Sataedu/ Skills Finland
Liperin Ylämyllyn koulun joukkue menestyi Taitaja9 loppukilpailussa!

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Liperin Ylämyllyn koulun joukkue menestyi Taitaja9 loppukilpailussa!

Porissa järjestetyn Taitaja2022 tapahtuman yhtenä lajina oli Taitaja9 loppukilpailu. Taitaja9-finaalikilpailu toteutetaan vuosittain ammattitaidon SM-kilpailu Taitajan yhteydessä.

Taitaja9 on koko yläkoulujen leikkimielinen kädentaitokilpailu, mutta tehtävät vaativat näppäryyttä ja luovuutta

Se on hauska tapa tutustua eri ammattialoihin ja siinä tarvitaan monen oppiaineen osaamista.

Eri puolilla Suomea järjestetään vuosittain noin 80 paikalliskilpailua ja 12 aluekilpailua. Kaikkiaan 3450 joukkuetta ja runsaat 10.000 oppilasta oli mukana paikalliskilpailussa. Samasta koulusta voi osallistua paikalliskilpailuun useampia joukkueita. Joukkueet ovat kolmihenkisiä, ja osallistujien tulee olla 7.–9.-luokkalaisia. Kussakin joukkueessa saa olla eri luokkien ja luokka-asteiden oppilaita, mutta joukkueen jäsenten on oltava samasta koulusta. Riveria on toteuttanut paikalliskilpailuja Pohjois-Karjalassa.

Taitaja 9 loppukilpailuun eteni paikallis- ja aluekilpailujen kautta 36 joukkuetta eri puolilta Suomea. Pohjois-Karjalasta tapahtumaan osallistui kaksi joukkuetta.
Kilpailu oli tänä vuonna ensi kertaa kaksipäiväinen sisältäen neljä erilaista osa-aluetta: alku-, keräily-, semifinaali- ja finaalierät.

Finaalierän voittajaksi selviytyi Lahden yhteiskoulusta Joukkue. Toiseksi sijoittui Pohjois-Karjalasta Liperin Ylämyllyn koulusta Nuuskamuikut. Kilpailijoina olivat 9.-luokkalaiset Inka Nissinen, Iida Soininen ja Emma Törrönen. Parhaat joukkueet saivat tavarapalkinnot ja mitalit.

 

Lisätietoja antavat:

Taitaja9 kilpailut
Riveria
Lehtori Pekka Parviainen
p. 050 402 3186, pekka.parviainen@riveria.fi

Nuuskamuikut joukkue
Liperin Ylämyllyn koulu
Opinto-ohjaaja, joukkueen huoltaja Aila Määttänen
p. 040 630 6051

Striimaus Taitaja Live – Taitaja2022