In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Liiketoiminnan ammattitutkintoa suorittava Paula Hyytiäinen: ”Olen päässyt syventymään uusiin asioihin”

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Liiketoiminnan ammattitutkintoa suorittava Paula Hyytiäinen: ”Olen päässyt syventymään uusiin asioihin”

Paula Hyytiäinen työskentelee Enon Vanhusten Tuki ry:n toiminnanjohtajana palvelutalo Kotirannassa Enossa. Hän on koko työuransa ajan päivittänyt ja syventänyt osaamistaan muun muassa kouluttautumalla työn ohessa. Tällä hetkellä hän opiskelee oppisopimuksella liiketoiminnan ammattitutkintoa Riveriassa.

Opinnoista saan uusia työkaluja

Paula Hyytiäinen opiskeli peruskoulun jälkeen talouskoulussa, mutta jo silloin hän tiesi, että työ ihmisten parissa kiinnosti enemmän. Hän lähtikin opiskelemaan lähihoitajaksi ja suoritti lapsi- nuoriso- ja perhetyön sekä mielenterveys- kriisi- ja päihdetyön osaamisalat.

Hyytiäinen on työskennellyt monenlaisissa sosiaali- ja terveysalan työympäristöissä mm. kehitysvammapuolella ja vanhustyössä. Hän on myös perustanut perheen ja virtaa on riittänyt lisäksi monenlaisiin opintoihin.

– On todella hyvä, että työn ohessa voi opiskella – aina ei ole taloudellista mahdollisuutta jäädä kokonaan opintovapaalle. Työ myös tukee opiskelua ja toisin päin, Paula Hyytiäinen sanoo.

Hän on opiskellut monimuotona AMK:ssa sairaanhoitajaksi ja ylemmässä AMK:ssa tutkinto on opinnäytetyötä vaille valmis.

– Opiskelu on myös minulle harrastus, vaikka otankin sen vakavasti. Kannattaa mitoittaa opinnot niin, ettei kuormitu liikaa, Paula Hyytiäinen muistuttaa.
– Nyt aloitin työn ohella oppisopimuksella Riveriassa Liiketoiminnan ammattitutkinnon, joka antaa uusia  työkaluja nykyiseen työhöni toiminnanjohtajana.

– Olen päässyt syventymään uusiin asioihin, esimerkiksi tein nyt elämäni ensimmäisen kerran budjetin ja opinnoista sain siihen paljon valmiuksia, Paula Hyytiäinen kertoo.

Hän korostaa, että on oleellista, että opinnot lähtevät liikkeelle omasta mielenkiinnosta.

– Mitä enemmän ikää tulee, sitä enemmän opiskelee itselleen. Kannattaa siis jo alun perin kääntää ajatus siihen, että opinnot ovat itseä varten! Ja muistaa, että kaikesta ei tarvitsekaan tietää aivan kaikkea, Paula sanoo.

Hyvää yhteistyötä puolin ja toisin

Paula Hyytiäisen perheessä on monta riverialaista opiskelemassa eri aloilla.
– Meillä on oikea ”Riveria-perhe”, Paula Hyytiäinen nauraa.
– Mieheni ja yksi lapsistani opiskelevat autoalan perustutkintoa ja yksi lapsistani kouluttautuu parhaillaan nuoriso- ja yhteisöohjaajaksi. Hänen kanssaan olemmekin päässeet tekemään jo yhteistyötä mm. työpaikan Tyky-päivän järjestämisen merkeissä.

Enon Vanhusten Tuki ry solmi kumppanuussopimuksen Riverian kanssa ja sen tiimoilta yhteistyötä tehdään tiiviisti jatkossakin mm. tapahtumien merkeissä ja erityisesti lähihoitajaopiskelijoiden työssäoppimisjaksojen osalta.
– Opiskelijat tuovat meille työelämään koulusta uusimman teoriatiedon. Yhteistyö Riverian kanssa on ollut antoisaa puolin ja toisin!, Paula Hyytiäinen iloitsee.

Lue lisää liiketoiminnan ammattitutkinnosta