In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Lieksan Somaliperheyhdistys: Kansainvälistä yhteistyötä

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Lieksan Somaliperheyhdistys: Kansainvälistä yhteistyötä

Kansainvälistä yhteistyössä Riverian kanssa

Riveria ja Lieksan Somaliperheyhdistys solmivat kumppanuussopimuksen 17.12.2018.

– Lieksan Somaliperheyhdistys on aktiivisesti kouluttanut yhdistyksen jäseniä oppisopimuksella eri tutkintoihin, kertoo koulutus- ja kehittämispalvelujen projektipäällikkö Anja Sarasoja.

Työyhteisö on monikulttuurinen ja antaa opiskelijoille hyvän kokemuksen monikulttuurisuudesta.

Yhteistyömuodot Riverian kanssa voivat olla muun muassa erilaisia yhteisiä projekteja ja työssäoppimista. Yhdistyksen toiminnassa mukana olevat tulevat mielellään kertomaan eri kulttuureista Riverian opiskelijoille ja henkilöstölle.

Kuvassa vasemmalta: Riverian yritysasiamies Karita Nuikka, vs. viestintä-, markkinointi- ja myyntipäällikkö Arto Korhonen, Somaliperheyhdistyksen hallituksen pj. Mohamed Farhan Ahmed ja koulutus- ja kehittämispalvelujen projektipäällikkö Anja Sarasoja

Lieksan Somaliperheyhdistys

Lieksan Somaliperheyhdistys ry on perustettu vuonna 2013. Yhdistyksen tavoitteena on auttaa maahanmuuttajia kotoutumaan, toimia siltana maahanmuuttajien ja kantasciomalaisten välillä sekä toimia rasismin kitkemiseksi yhteiskunnastamme. Yhdistys tekee yhteistyötä kansainvälisesti ja on käynnistänyt Afrikkaan suuntautuvan kehittämisyhteistyön vuonna 2018.

Yhdistys järjestää erilaista toimintaa, tarjoaa tiloja toimintaan, toteuttaa vertaistoimintaa, järjestää koulutuksia ja monikulttuurisia tapahtumia. Yhdistys pyrkii kehittämään omistamansa Metka talon toimintaa siten, että siitä muodostuisi kaikille avoin kylätalo palveluineen.

Yhdistys on järjestää kerhoja, työpajoja, opintomatkoja ja koulutuksia yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. Tiivistä yhteistyötä tehdään mm. Lieksan kaupungin, Itä-Suomen yliopiston, Maaseudun Sivistysliiton, Marttajärjestöjen, Väestöliiton, Somaliliiton, Suomi-Somalia seuran, Fimunja Kepan kanssa. Kehittämishankkeiden kautta yhdistys on mukana lukuisissa valtakunnallisissa hankkeissa.

Yhdistyksen työllistämiseen tähtäävien palvelujen kautta tuotetaan harjoittelu-, työkokeilu ja kuntouttavan työtoiminnan mahdollisuuksia eri oppilaitoksille, TE-toimistolle ja Lieksan kaupungin työllistämispalveluille. Yhdistys tarjoaa neljälle maahanmuuttajataustaiselle kuntalaiselle mahdollisuutta opiskella ammattitutkinnon oppisopimuskoulutuksen kautta, etusijalla ovat sodassa vammautuneet ja traumatisoituneet pakolaistaustaiset maalianmuuttajat. Työllistämispalvelujen kehittämiseksi tehdään yhteistyötä kumppanuusyritysten ja Siunsoten eri yksiköiden kanssa.

Lieksan Somaliperheyhdistys ry/Metka kylätalo työllistää 8-10 henkilöä ja työllistyrnispalveluissa pystytään palvelemaan 20 henkilöä.

Lieksan Somaliperheyhdistys