In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Karoliina Mäki
Leipuri-kondiittoriopiskelijan etäopinnoissa tuoksuu vastapaistettu leipä!

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Leipuri-kondiittoriopiskelijan etäopinnoissa tuoksuu vastapaistettu leipä!

Leipuri-kondiittoriopiskelijan etäopinnoissa tuoksuu vastapaistettu leipä!

Karoliina Mäki on ensimmäisen vuoden leipuri-kondiittoriopiskelija. Etäopinnoissa hän on päässyt tekemään monipuolisia etätehtäviä ja leiponut kotikeittiössä muun muassa juustoleipää.

Karoliina on saanut etäopiskelun käyntiin sujuvasti. Meneillään on elintarvikeprosessien ohjaus ja käynnissäpito -opintokokonaisuus, johon kuuluu tuotteen valmistamiseen liittyviä eri vaiheita ja koneiden käyttämistä. Lisäksi hän aloittelee yrittäjyyskurssia, jossa perustetaan oma NY-yritys.

– Olen saanut monipuolisia etätehtäviä, joissa olen pohtinut esimerkiksi erityisruokavalioita ja eri raaka-aineiden merkitystä leivonnassa. Lisäksi olen leiponut vapaaehtoisesti itsekseni, Karoliina kertoo.

Karoliinan mielestä keskeistä on hyvä tehtävänanto ja palautusajankohta, joka pakottaa aikatauluttamaan omaa tekemistä.

– Välillä tulee epämääräinen haahuileva olo; teen ensin yhtä etätehtävää ja sitten yritän vähän aikaa opiskella jotain muuta verkkokurssia. Jos kumpaakaan ei oikein saa eteenpäin, on syytä pitää tauko ja lähteä vaikka hetkeksi ulkoilemaan.

Etäopiskelua on vielä luvassa useita viikkoja, joten tsemppauskin on paikallaan.
– Tulossa on luokan yhteisiä virtuaalikokouksia. On mukava tietää, miten muilla menee, Karoliina pohtii.

Jokaisella opiskelijalla etäopiskelun ympäristö on erilainen ja haasteitakin riittää.

– Asun yksin, joten minulla ei ole juurikaan ulkopuolisia häiriötekijöitä. Huomiota on pitänyt kiinnittää lounaan laatuun, kun kunnollinen koululounas puuttuu. Olen pyrkinyt syömään lämmintä ruokaa tai ainakin salaattia, jossa on jotain proteiinipitoista mukana, Karoliina kertoo.

– Myös runsas tietokoneella istuminen on aiheuttanut päänsärkyä. Silmät eivät ole tottuneet jatkuvaan ruututyöskentelyyn, ja hartiatkin saattavat olla illalla vähän jumissa. Onneksi huikean ihana auringonpaiste on välillä tahtonut viedä huomiota pois tietokoneen ruudusta!

Etäopiskelussa on syytä kiinnittää huomiota niin ergonomiaan kuin muutenkin selkeään rytmitykseen.

– Minulla toimii sellainen järjestely, että työpöytänurkkaus on varattu opiskelulle ja kun siinä olen, niin keskityn tehtäviin. Etäopiskellessa koulupäiväni alkaa vähän myöhemmin kuin yleensä, ja vastaavasti jatkuu pidemmälle iltaan, Karoliina kertoo.

Opiskelun vastapainona on hyvä ladata akkuja vaikkapa liikkumalla.

– Itse lähinnä kävelen ja pyöräilen, varsinkin kun on ollut aurinkoiset ilmat. Luen myös romaaneja. Haaveilen lomamatkasta (jota ei kyllä ole tulossa, mutta haaveilla voi silti). Soittelen myös läheisille ihmisille – onneksi on olemassa puhelimet ja nettiyhteydet. Ja ehkä se leipominenkin on tavallaan vapaa-ajaksi laskettavaa, Karoliina summaa.

juustoleipä

Kotikeittiössä leivottu juustoleipä. ”Olikin taikinassa tekeminen, kun ei ollut taikinakonetta niin kuin koulussa, vaan vaivaus tapahtui ihan käsipelillä. Mutta hyvä leipä tuli!”

 

 

Teksti: Paula Hulkkonen, Riverian viestintä
Kuvat: Karoliina Mäki