In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Lähihoitajan rekrykoulutusta Siun soten tarpeisiin

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Lähihoitajan rekrykoulutusta Siun soten tarpeisiin

– Meillä on ollut kova tarve saada maakuntaan osaavia lähihoitajia etenkin ikäihmisen palveluihin. Siitä syntyi ajatus järjestää koulutusta yhteistyössä Riverian kanssa, kertoo Laura Naumanen Siun soten rekrytointipalveluista.

Koulutus käynnistettiin 25.1. ja se toteutetaan oppisopimuskoulutuksena, jossa oppiminen tapahtuu pääsääntöisesti työpaikoilla. Opiskelijan kanssa tehdään työsopimus ja hänellä on työpaikalla ohjaaja.

Koulutuksen kohdealueita ovat tällä kertaa Liperi, Outokumpu, Heinävesi ja Polvijärvi.

– Oli positiivista todeta, että alasta ollaan kiinnostuneita. Hakijoita oli noin 60, joista haastateltiin 30 hakijaa. Koulutukseen valittiin 19 hyvää tyyppiä ja tästä on hyvä jatkaa yhteistyötä, toteaa Laura.

Oppimista työpaikoilla

– Työpaikalla tapahtuva oppiminen suoritetaan Siun soten ikäihmisten palveluiden eri yksiköissä, joita ovat kotihoito, palveluasuminen ja terveyskeskussairaalat. Meidän tärkein tavoite on työllistää osaavia henkilöitä, joten vakinainen työsuhde on todennäköinen valmistumisen jälkeen, toteaa Laura.

Koulutuksen aikana opiskelijat työskentelevät kaikissa edellä mainituissa yksiköissä, jolloin heille avautuu alan monipuolinen työnkuva.

– Koulutuksen aloittaneista suurin osa on alanvaihtajia ja muutama alalla jo työskennellyt, joilta pätevyys puuttuu, kertoo omavalmentaja Johanna Kilpeläinen Riveriasta.

Oppisopimuksesta

– Oppisopimus on työnantajalle hyvä tapa kouluttaa alan osaajia omiin tarpeisiin. Voit jatkaa oppisopimuksella myös aiemmin kesken jääneitä opintoja, vinkkaa oppisopimuksen koulutussuunnittelija Pia Perämäki.