In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Piia Kinnunen
Lähiesimiestyön ammattitutkinto vahvisti osaamista!

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Lähiesimiestyön ammattitutkinto vahvisti osaamista!

Polvijärveläinen Sirpa Halonen on pitkänlinjan kuntatyöntekijä; takana on 33 vuotta kunnan palveluksessa. Työuraan on mahtunut monenlaisia tehtäviä ja myös esimiestyötä. Halonen innostui kehittämään omaa osaamistaan ja opiskeli Riveriassa Lähiesimiestyön ammattitutkinnon.

– Aloitin Polvijärvellä nuoriso-ohjaajana vuonna 1985 ja sittemmin olin nuorisosihteerinä. Kunnan virkoja nivottiin yhteen vuonna 1998 ja silloin minusta tuli Polvijärven vapaa-aikasihteeri, Halonen kertoo työhistoriastaan.
– Vapaa-aikasihteerin nimikettä uudistettiin nyt marraskuussa 2018 vapaa-aikakoordinaattoriksi. Työtehtäviini kuuluu edelleen huolehtia kunnan kulttuuri-, liikunta- ja nuorisotyöstä sekä minulla on muun muassa kokonaisvastuu vapaa-aikatalosta. Alaisina tutkintoa suorittaessani minulla oli kaksi vahtimestaria, nuoriso-ohjaaja sekä etsivä nuorisotyöntekijä.

Haasta ja kehitä itseäsi – opiskele läpi elämän!

– Työskentelin pitkään lähiesimiehenä ilman minkäänlaista koulutusta. Mietin kuitenkin kouluttautumista ja oma esimieheni tuki ja kannusti minua opiskelemaan, kertoo Halonen.
– Päivääkään en ole katunut, että lähdin suorittamaan puolentoista vuoden mittaista Lähiesimiestyön ammattitutkintoa!

Sirpa Halonen kuvailee, että päällimmäisenä ajatuksena opiskelussa huoletti oma jaksaminen, koska koulutehtävien määrä tuntui aluksi hurjalta.
– Vaati uskallusta lähteä pois omalta mukavuusalueelta ja yhdistää työt, opiskelu ja muu arki. Päätin vain ottaa tilaa opiskelulle, Halonen kertoo.
– Aikuisopiskelu on hieno asia, jossa tärkeää on motivaatio, halu ja kiinnostus. Opinnoista pitää saada hyötyä itselle ja työyhteisölle, hän kiteyttää.

Sirpa Halonen kertoo saaneensa opinnoista paljon uutta näkökulmaa työhönsä sekä vahvistusta omaan osaamiseen.
– Tutkinnon valinnaiset osat pystyin suunnittelemaan juuri omaa työtäni silmällä pitäen. Kehittämistyönä esimerkiksi tein Polvijärven kunnan liikuntastrategian, josta tuli itselleni käyttöön työkalu, kertoo Halonen.
– Minusta opiskelu kannattaa läpi elämän – siinä saa paljon uusia ideoita, tapaa ihmisiä ja tietoa karttuu. Aina kannattaa päivittää osaamistaan, koska työt ja tehtävät muuttuvat ajan saatossa.

Sirpa Halonen sai tutkintotodistuksen kesäkuussa 2018 ja nyt vuorossa hetken huilaus opintojen suhteen.

Olen ylpeä saavutuksestani ja tutkinnostani

– Tekisi kyllä mieli vielä lähteä jossain vaiheessa tekemään Johtamisen erikoisammattitutkinto – nälkähän tunnetusti kasvaa syödessä!

 

Lue lisää Lähiesimiestyön ammattitutkinnosta

 

Teksti: Paula Hulkkonen
Kuva: Piia Kinnunen