Lähiesimieheksi oppisopimuksella

Otetta lähiesimiestyöhön!

Joensuu
Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Lähiesimieheksi oppisopimuksella

Esimiestaidot kuntoon oppisopimuksella

Esko Saatsi toimii maaseutujohtajana Pielisen Karjalan maaseutupalveluissa. Hän kiinnostui lähiesimiestyön ammattitutkinnosta siirtyessään esimiestehtäviin muutama vuosi sitten.

Minulla ei ollut aiempaa esimieskokemusta, joten koin koulutuksen tarpeelliseksi ja minulla oli kova halu kehittää esimiestaitojani, Saatsi toteaa.

Esko on opiskellut aiemmin aikuisopintoinalukion ja agrologin amk-tutkinnon.

– Työn ohessa opiskelu on sopinut minulle hyvin ja motivaatiota on riittänyt, kertoo Esko.

Lähiesimiestyön ammattitutkinnon hän suoritti oppisopimuskoulutuksena.

– Tärkeää opintojen onnistumiselle on se, että kaikki osapuolet– niin työnantaja kuin työntekijä –ovat täysillä mukana ja sitoutuvat yhdessä tekemiseen. Se kannattaa myös muistaa, että työn, opiskelun, harrastusten ja perhe-elämän yhteensovittaminen vaatii etukäteissuunnittelua.

Koulutukseen liittyvät lähiopiskelupäivät olivat Eskon mielestä hyvin rakennettuja.

– Kokeneemmat esimiehet kertoivat kokemuksistaan ja keskustelua käytiin laajasti muiden opiskelijoiden ja ohjaajien kanssa. Ennakkotehtävät olivat mielestäni hyvä asia, koska niiden kautta pääsi perehtymään etukäteen lähipäivänteemaan. Lähipäiviin oli helppo tulla ja niitä jopa odotti, Esko kertoo.

Voin suositella oppisopimuskoulutusta ja lähiesimiestyön tutkintoa. Kannattaa hypätä junaan – ole asemalla ajoissa valmistautuneena!