In English Russian Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Kuvataideopiskelijat avaavat kolme näyttelyä tammikuussa 2020

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Kuvataideopiskelijat avaavat kolme näyttelyä tammikuussa 2020

Riveria Outokummun koulutusyksikön kuvataideopiskelijat avaavat kolme näyttelyä tammikuussa. Lämpimästi tervetuloa!

Selkouni

Riveria Outokummun koulutusyksikön kuvataideopiskelijat Pietu Partanen, Janika Viiliäinen, Suvi Turunen ja Sari Jylhä-Ollila pitävät Selkouni-näyttelyn taidegalleria Ahjossa.
”Haluamme tuoda esille unien outoa olemusta sekä alitajuisten ajatusten, toiveiden ja pelkojen sekoittumista niin kauniiden maisemien kuin groteskien painajaistenkin muodossa.” Teokset on toteutettu veistoksina, sekä akryyli- ja öljymaalauksina

Avajaiset 3.1.2020 klo 18-20 Taidekeskus Ahjo, aulan Hiili-tila

 

 

Kuvajaiset

Kuvajaiset ovat mielen ilmestyksiä, tunteita ja illuusioita, heijastuksia hetkistä tai muistoista – todellisuuden ja epätodellisuuden kohtaamisia. Taidekeskus Ahjon Kytö-salissa on eri tekniikoin toteutettuja teoksia, jotka ovat esillä installaatiomaisesti. Riveria Outokummun koulutusyksikön kuvallisen ilmaisun eri vuosiluokkien yhteisnäyttely tarjoaa katsauksen vuoden 2019 syyskauden opiskeluarkeen.

Kuvajaiset-näyttelyn avajaiset ovat 3.1.2020 klo 18 Ahjossa

 

Hetkessä

Mikään paikka ei ole alkujaan kellekään merkityksellinen, mutta niiden merkitys muotoutuu elämän mukana. Koemme eri paikat eri tavoin, mutta mikä tekee jostain paikasta merkityksellisemmän kuin toisesta? Kenties se syntyy siitä, että siellä olemme kokeneet jotain. Suuria tunteita, jaettuja muistoja, elämämme tärkeimpiä hetkiä.
Minulle tärkeät paikat löytyvät sieltä missä olen voinut olla täysin oma itseni ja jossa olen saanut elää tärkeiden ihmisten lähellä. Kaikki näyttelyni työt pohjautuvatkin omiin valokuviini niistä hetkistä ja paikoista, joissa olen ollut onnellinen. Teoksissani esittelen laajasti itselleni tärkeitä paikkoja, aina lapsuuden kotini takapihasta nykyiseen kotikaupunkini kaivostorniin. Matkan varrelta löytyy myös hetkiä menneisyydestä, sekä matka lohikäärmeiden maahan, Kroatiaan.

Olen tehnyt teoksessani käyttäen eri grafiikan menetelmiä, pääsääntöisesti linografiikkaa ja paperilitografiaa. Olen Sini Kähkönen, 24 vuotias kuva-artesaaniopiskelija Riverian ammattioppilaitoksessa. Luonto, ihmiset ja paikkojen historia inspiroivat minua suuresti, ja pyrin tekemään töitä mihin kaikki voivat samaistua.

Lehdistötilaisuus perjantaina 3.1 klo 11.00 Lieksan pääkirjaston näyttelytilassa (Urheilukatu 4, Lieksa)