In English Russian Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Kuvataidenäyttely ”Magnum opus” Outokummun kirjastogalleriassa

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Kuvataidenäyttely ”Magnum opus” Outokummun kirjastogalleriassa

Riverian kuvataideopiskelijan Tuomo V. Hämäläisen kuvataidetta on esillä Outokummun kirjastogalleriassa 6.–28.10.2021

Tuomo V. Hämäläinen on media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon toisen vuoden opiskelija. Hän käsittelee teoksissaan mm. ulkopuolisuutta, yksinäisyyttä, syrjäytymistä ja mielenterveysongelmia. Näyttelyyn valitut teokset ovat valtaosaltaan toteutettu sekatekniikalla, mutta mukana on myös perinteistä akryylimaalausta.

Näyttelyni kantavan idean voi tiivistää lyhyeen lauseeseen: Riko pönötys

 

Opiskelija Tuomo V. Hämäläinen kuvaa omaa työskentelyään ja näyttelyyn valittuja töitä seuraavasti:

”Elämme aikoja, jolloin eri taiteiden arvo alkaa olla kyseenalaista, joka aloille tunkeutuvan markkinatalous-uskonnon myötä.  Kaupallisten arvojen korostuessa varsinkin taiteet jäävät yhteiskunnassa usein lähes lapsipuolen asemaan, eikä taiteella usein ole sitä arvoa, mitä sillä aiemmin on ollut. Jonkinlaisena vastarannankiiskenä olen töissäni valinnut tietoisesti rohkean ja ajanhenkeä uhmaavan linjan. 

Surrealistiset työt ylittävät genrerajoja, niin tekniikoiltakin kuin toteutustavoiltaankin ja toisinaan meno äityy miltei Monty Python-henkiseksi anarkistiseksi iloitteluksi.

Tehdessä töitä valitsin aina haastavimman ja rohkeamman vaihtoehdon, tukeutuen vahvasti alitajunnasta kumpuaviin ideoihin, siinä pyrkien luottamaan ennen kaikkea intuitioon, jolla on taiteissa itselleni aina suuri merkitys. Vaisto ohjaa ihmistä usein enemmänkin kuin tietoinen järki, jos sitä vain osaa kuunnella.
Me ihmiset tyydymme usein helppoihin ratkaisuihin niin taiteissa, töissä kuin arkielämässä. Esimerkiksi kommunikaatio latistuu joutavaan small talkkiin, kun voisi valita toisinkin.
Näyttelyni kantavan idean voisikin tiivistää lyhyeen lauseeseen ”Riko pönötys.”

Olen vuonna 1981 syntynyt mies, ja opiskelen kuvataiteita Riveriassa Outokummun koulutusyksikössä nyt toista vuotta. Teoksissani käsittelen myös ulkopuolisuutta, yksinäisyyttä, syrjäytymistä ja mielenterveysongelmia.

Näyttelyssä olevat teokset ovat valtaosaltaan toteutettu sekatekniikalla, mutta mukana on myös perinteistä akryylimaalausta . Tervetuloa näyttelyyni!”  Tuomo. V. Hämäläinen

 

Lisätietoja näyttelystä antaa:
Riveria, kuvallinen ilmaisu
Lehtori Marja-Riitta Siimala
p. 050 502 0328, marja-riitta.siimala@riveria.fi