Kuva-artesaaniopiskelijoiden taidenäyttelyt ihastuttavat unen ja fantasian teemoilla

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Kuva-artesaaniopiskelijoiden taidenäyttelyt ihastuttavat unen ja fantasian teemoilla

Riveria Outokummun koulutusyksikön kuva-artesaaniopiskelijat toteuttavat osana opintoja oman näyttelyn viimeisenä opiskeluvuotenaan. Tammikuussa avautuu kaksi näyttelyä; Eveliina Pulkkisen öljyvärimaalausten teemana on fantasia, Eve Tossavainen puolestaan on toteuttanut akvarellitekniikalla herkän unenomaisia teoksia hoivakotiympäristöön.

Untako?

Eve Tossavaisen akvarelleja Mainiokoti Toivonlahdessa Ilomantsissa 11.1.-11.2.2019

”Unista on moneksi. Joskus toivot kaiken vain olevan unta, toisinaan taas unet voisivat jatkua ainiaan. Onko tämä totta? Olenko hereillä?”

Eve Tossavainen on toteuttanut uniteemaa isoina akvarellimaalauksina. Tossavaisen oma näkemys unen häilyvästä tunnelmasta on enemmän ja vähemmän rajoja rikkovassa ympäristössä. Unesta on moneksi ja näyttely pohtii unen eri tasoja unen ja valveilla olon välimuotoja. Mikä on totta, mikä on unta? Hoivakodin asukkaat saavat näyttelystä virikkeitä arkeensa ja taas opiskelija saa kokemusta näyttelyn pitämisestä ja suoraa palautetta töistään ikäihmisiltä.

Mainiokoti Toivonlahti, Henrikintie 4, Ilomantsi

 

Myyttisen tarun taikaa

Eveliina Pulkkisen öljyvärimaalauksia Nurmeksessa 12.1.-3.2.2019

”Metsän mystinen hiljaisuus rikkoutuu, kun pienten valojen johdattaman eläimet hakeutuvat turvaan sen uumeniin. Taivaalla leimuavat Pohjolan tulet voimistuvat, pakkanen paukkuu ja pohjoistuuli vinkuu. Siiveniskut vahvistuvat, kun ylväät lohikäärmeet nousevat lentoon hallitakseen taivaita ja liekkien poltteesta nouseva savupilvi luo uutta taikaa. Jokainen on käynyt omassa satumaisemassaan. Tällainen on omani.”

Tyko-galleria Nurmes-talolla, Kötsintie 2, Nurmes