In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Anne Keränen
Kumppanuus Mantsisen kanssa

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Kumppanuus Mantsisen kanssa

Kumppanuus tiivistää Mantsisen ja Riverian yhteistyötä

Kumppanuussopimus Riverian ja Mantsinen Groupin välillä allekirjoitettiin 6.5.2019.  Yhteistyötä on tehty pitkään, ja uusia tapoja osaavan työvoiman kouluttamiseksi ja ylläpitämiseksi kehitetään jatkuvasti.  Mantsinen on myös merkittävä Taitaja2019-tapahtuman yhteistyökumppani.

Mantsisella työntekijät kouluttautuvat ja etenevät urallaan

– Meillä tuetaan työntekijöitä kouluttautumisessa. On hienoa, että työntekijät päivittävät osaamistaan pala palalta, kertoo toimitusjohtaja Mia Mantsinen. Moni opiskelee tai on opiskellut työn ohessa ammatillisesta tutkinnosta insinööriksi, ja etenee sitä kautta urallaan vaativampiin tehtäviin.

Riveria ja Mantsinen tukevat toistensa henkilöstöjen kouluttautumista. Opettajien työelämäjaksojen ja kv-vaihto-opiskelijoiden määrää Mantsisella on tarkoitus kasvattaa. Mantsisella on myös omia kummiluokkia Riveriassa. Riveria puolestaan järjestää Mantsisen henkilöstölle tarpeen mukaan räätälöityjä koulutuksia.

– Riveria voi tarjota myös ammatillisista tutkinnoista irrotettuja tutkinnon osia, joiden kautta on helpompi aloittaa osaamisen päivittäminen tai puuttuvan tutkinnon suorittaminen, mainitsee yritysasiamies Sakari Kolehmainen. Lopulta voikin huomata, että kaikki tutkinnon vaatimat opinnot on jo suoritettuna.

Yhteistyö on ihmisten välistä toimintaa

Kumppanuusneuvottelujen aikana kirjataan jo olemassaoleva yhteistyö ja suunnitellaan uusia yhteistyömuotoja. Samalla eri vastuualueiden yhteyshenkilöt ja mahdollisuudet konkretisoituvat.

– Tämä (kumppanuus) on ihmisten välistä toimintaa. Kun toisilleen tutut henkilöt toimivat yhteistyössä, muodostuu luottamus ja ymmärrys siitä, mitä tarvitaan, ja mitä apuja siihen on käytettävissä, korostaa Mantsinen.

Tulevaisuudessa on suunnitteilla esimerkiksi yhteisen oppimisympäristön kehittäminen logistiikka-alan kuljetus- ja varastonhoitajakoulutusten yhteyteen.

Tämä on ihmisten välistä toimintaa.

Kumppanuussopimus allekirjoitettiin 6.5.2019.
Kuvassa vasemmalta: toimitusjohtaja Mia Mantsinen, kuntayhtymän johtaja, rehtori Esa Karvinen ja yritysasiamies Sakari Kolehmainen.