In English Russian Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Kosmetologiopiskelija ja liikunnanohjaaja Elli Kauppinen: työelämässä korostuu moniammatillisuus

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Kosmetologiopiskelija ja liikunnanohjaaja Elli Kauppinen: työelämässä korostuu moniammatillisuus

Työelämässä korostuu moniammatillisuus

Elli Kauppisen arjessa riittää vauhtia, sillä hän opiskelee parhaillaan Riveriassa kosmetologiksi, toimii sopimusyrittäjänä kauneushoitolassa sekä ohjaa ryhmäliikuntaa ja tekee yksilövalmennuksia.

Ammattikorkeasta liikunnanohjaajaksi valmistumisen jälkeen Elli palasi kotiseudulle Joensuuhun. Kosmetologiopinnot ovat seuraava askel kohti haavetta yrittäjyydestä, jossa yhdistyy liikunta- ja kauneudenhoitoala.

– Olen koko ikäni tehnyt asiakaspalvelutyötä ja etsinyt ihmisten ongelmiin ratkaisuja pääasiassa liikunta-alalla ja myyntityössä. Vaikka liikunta on minulle intohimo, kaipasin jotain lisää ja pientä vastapainoa. Koen, että kosmetologin työssä yhdistyvät juuri nuo ongelmanratkaisutaidot, asiakaspalvelu sekä myynti, missä olen vahvimmillani. Tulevaisuudessa moniammatillisuus korostuu työelämässä yhä enemmän, Elli sanoo.

– Koen myös, että kosmetologin opinnot auttavat minua ymmärtämään ja analysoimaan asiakasta paremmin. Esimerkiksi ihon kunto kertoo paljon niin sen hetkisestä elämäntilanteesta, kuin myös eletystä elämästä. Pystyn tällöin luomaan kokonaiskuvan ihmisestä. Haaveilen myös toimenkuvasta, jossa pystyn kouluttamaan ammattilaisia tai pitämään luentoja eri aiheista.

 

Monta rautaa tulessa

Opintojen ohella Elli tekee töitä sopimusyrittäjänä kauneushoitolassa, ohjaa ryhmäliikuntaa sekä valmentaa.

– Työn ja opintojen yhdistäminen vaatii asioiden priorisointia, aikataulutusta ja tietynlaista armollisuutta itseään kohtaan. Myös yhdeksi todella tärkeäksi seikaksi haluan nostaa ympäröivät ihmiset. Kun elämä on hektistä ja välillä myös stressaavaa, on tärkeää, että läheiset ihmiset antavat tukea, voimaa ja energiaa, eivätkä vie viimeisiä mehuja sinusta, Elli korostaa.

– Koen yrittämisen itselleni luonnolliseksi, sillä minulla on vahva oma tahto ja suhteellisen selkeät käsitykset siitä, mitä haluan tehdä. Paperityöt tuovat oman haasteensa, mutta kaikkeen tottuu.

Kun vapaus lisääntyy, niin vastuuta tulee sitäkin enemmän

Tasapainoon omien voimavarojen kanssa

Kokonaisvaltainen hyvinvointi on Ellille tärkeää. Hän kertoo näkevänsä ihmisissä paljon uupumusta, väsymystä ja stressiä.

– Usein kuulen ihmisten sanovan, että ”pitäisi aloittaa treenaamaan enemmän”. Jos ihmisellä on valmiiksi jaksamisen kanssa ongelmia, niin kaivetaan itselleen vain syvempää kuoppaa, jos esimerkiksi aloitetaan kova kuntosaliharjoittelu, Elli muistuttaa.

– Fyysisen ja henkisen kuormituksen määrän pitäisi olla tasapainossa omien voimavarojen ja palautumisen kanssa!

– Omalla kohdallani ja valmennettavieni kohdalla oikeanlaisen liikunnan lisääminen on tuonut positiivista energiaa elämään ja parhaimmillaan parantanut elämänlaatua. Olen paras versio itsestäni, kun pääsen liikkumaan, Elli iloitsee.

Personal trainer on juuri sinua varten

Kun on päättänyt aloittaa kuntoilun, on hyvä kartoittaa, millainen oma tarve on. Ohjeistus saattaa tulla tarpeeseen myös kuntosalilla kaikkien eri laitteiden keskellä.

– Personal trainer on alan ammattilainen ja nimenomaan sinua varten. Joillekin valmentaja toimii ulkopuolisena auktoriteettina, joka auttaa asiakkaan alkuun, toiset kaipaavat varmuutta ja tukea uuden liikuntaharrastuksen aloittamiseen, Elli neuvoo.

– Personal trainerin kanssa harjoittelu on turvallista ja antaa uusia näkökulmia sekä auttaa löytämään vahvuutesi sekä mahdolliset heikkoudet – ja yhdessä niitä pystytään kehittämään.

 

ELLI VINKKAA:

Oma laji löytyy kokeilemalla – mene, ota selvää ja pidä hauskaa!

 

 

Teksti: Paula Hulkkonen / Riverian viestintä
Kuvat: Elli Kauppinen