In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Sari Jylhä-Ollilan maalaus
Kolumbia-aiheesta syntyi Sari Jylhä-Ollilan pensselillä upeita seinämaalauksia

Outokumpu
Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Kolumbia-aiheesta syntyi Sari Jylhä-Ollilan pensselillä upeita seinämaalauksia

Sari Jylhä-Ollila on kuvallisen ilmaisun opintojen loppusuoralla. Tila-aikataide -opinnoissa hän pääsi toteuttamaan asiakastyönä seinämaalausprojektin Solenovolle Joensuussa.  

– Opettajani kertoi, että maalausprojektia olisi tarjolla Joensuussa ja minulle sen tekeminen sopi, Sari kertoo.

– Työn aloittaminen oli sinänsä helppoa, sillä olin juuri ennen tätä projektia maalannut Polvijärven kirjaston tiloihin pienemmän seinämaalauksen ja se madalsi kynnystä.

Sari kertoo, että seinämaalauksen maalaaminen on melko samankaltaista, kuin muunkin maalausteoksen tekeminen, käytössä ovat vain suuremmat siveltimet.

Työn teemana oli Kolumbia ja sen tuottamat mielikuvat

– Solenovo valitsi antamistani luonnoksista heille mieleisimmät aiheet, jonka jälkeen he antoivat minulle täydet vapaudet toteutukseen, Sari sanoo.

– Luonnonaiheisen vesiputoustyön kontrastina löytyy toiselta seinältä rakennettu ympäristö. Maalauksen toteutus oli vähemmän suunniteltu ja enemmän go with the flow -tyyppinen.

Seinämaalausprojekti kesti yhteensä noin kaksi kuukautta

Pitkän projektin varrella Sari on myös oppinut paljon.

– Omaan tyyliini sopii enemmän suunnitelmallinen maalaaminen, vaikkakin kokemus go with the flow-maalaamisesta oli hauska. Minulla on myös taipumus maalata liian kirkkailla väreillä ja värin voimakkuuksien hallinnassa oli haasteita. Myös perspektiivin hahmotus suurella mittakaavalla on vaikeaa, Sari summaa.

– Vaikka projekti oli pitkä ja osittain haasteellinen, niin saavutin tuloksen, johon olen itse tyytyväinen. Asiakkaat ovat kehuneet seinämaalausta.

–  Minusta oli mukavaa maalata, se on rentouttavaa ja oli ihanaa antaa vain käsien toimia ja mielen rauhoittua.

– Nyt saatuani projektin valmiiksi oloni on helpottunut! Seuraava päämääräni on päästä valmistumaan kuvallisen ilmaisun toteuttajaksi, Sari sanoo.

 

Tutustu kuvataideopintoihin:
Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto