In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
KETI Oy & Riveria: tavoitteena tiivistää yhteistyötä

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > KETI Oy & Riveria: tavoitteena tiivistää yhteistyötä

Keski-Karjalan Kehitysyhtiö Oy KETI ja Riveria allekirjoittavat kumppanuussopimuksen 9.10.2018, jonka tavoitteena on tiivistää ja systematisoida keskinäistä yhteistyötä.

”KETIn näkökulmasta kumppanuussopimuksen ydin on tuoda lisäarvoa seudun yritysten kehittämiseen. Yhteistyössä Riverian kanssa autamme keskikarjalaisia yrityksiä mm. saamaan osaavaa työvoimaa juuri niihin tarpeisiin, joita yrityksissä on” kertoo toimitusjohtaja Risto Hiltunen.

Tavoitteenamme on myös löytää opiskelijoista jatkajia luopumassa oleville yrittäjille

”Omistajanvaihdosten edistämiseksi järjestetään mm. yhteisiä info- ja verkostoitumistilaisuuksia. Myös tiedottaminen toistemme tilaisuuksista sisältyy kumppanuussopimukseen”, kertoo Hiltunen.

”KETIn työntekijä voi toimia yrityskummina opiskelijalle, joka suunnittelee yrityksen perustamista. Opiskelijoiden liiketoimintasuunnitelmia voidaan myös ohjata KETIn kautta. Kehittämis-hankkeita toteutetaan yhdessä. Koulutusyhteistyö korostuu erityisesti mestari-kisällikoulutusmallin toteutuksessa, jota on jo tehtykin useita vuosia onnistuneesti.”

Myös matkailun kehittämiseen panostetaan yhdessä. Riverian Kiteen yksikön catering-opiskelijat ovat jo laatineet ”Keski-Karjalan Menun”, jota on tarkoitus viedä seudun matkailuyritysten keittiöihin. Kansainvälisyyden edistämiseksi tehdään yhteistyötä yritysten, KETIn ja Riverian kesken. Sopimuksen liitteeseen on kirjattu konkreettisia toimenpiteitä vastuineen, jolloin yhteistyön tuloksia on helppo seurata.

Pari kertaa vuodessa järjestetään kumppanuuspalavereja, joissa kootaan kokemuksia jo tehdyis-tä toimenpiteistä sekä tarkastellaan koulutuksen tarpeita ja suunnitellaan yhteisiä toimenpiteitä.

Ylärivissä vasemmalta: KETI Oy:n projektipäällikkö Päivi Kipinoinen ja Riverian yritysasiamiehet Karita Nuikka sekä Sakari Kolehmainen. Alarivissä vasemmalta: KETI Oy:n toimitusjohtaja Risto Hiltunen ja Kuntayhtymänjohtaja, rehtori Esa Karvinen

www.keti.fi