In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Kesäduuni kurkistaa teknologia-alalle ja innostaa alkaviin kone- ja tuotantotekniikan opintoihin!

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Kesäduuni kurkistaa teknologia-alalle ja innostaa alkaviin kone- ja tuotantotekniikan opintoihin!

Tänä vuonna yhteishaussa Riveriaan haki yhteensä 53 opiskelijaa ensimmäisenä hakutoiveenaan kone- ja tuotantotekniikka. Kesäduunikampanjassa näille nuorille tarjottiin myös mahdollisuutta hakeutua kesätöihin teknologia-alan yrityksiin kahdeksi viikoksi ennen opintojen alkua. Jutussa kerromme Onni Variksen kesäduunista John Deere Forestrylla sekä Antto Purmosen kokemuksia kesäduunista Outokummun Metallilla.

Kesätyöpaikkoja tarjosi 20 työnantajaa eripuolilla Pohjois-Karjalaa ja nuori sai itse valita mikä yritys tuntui kiinnostavimmalta.


Kuvassa kesätyöntekijä Onni Varis ja John Deeren tuotannonesimiesharjoittelija Elmeri Möttönen.
Taustalla John Deeren 1170G- harvesteri, joka on juuri valmistunut tehtaan tuotantolinjalta. Kuva: Sakari Kolehmainen

Jonh Deere Forestry oli ykkösvalinta metsäkoneista kiinnostuneelle Onni Varikselle

Tänä keväänä Enossa peruskoulun päättänyt Onni Varis kertoo, että hänelle ammatillinen koulutus ja kone- ja tuotantotekniikkaan hakeminen oli selvä valinta.
– Itselleni alavalintaan tuli myös tukea kotoa sekä lähipiiristä, jotka kannustivat hakemaan metallialalle, Onni Varis kertoo.
– Suurin osa kavereista haki myös ammatilliseen koulutukseen Riverian eri aloille.

Onni Varis on ollut John Deere Forestryllä kesätyössä Riverian kesäduunikampanjan kautta 6.6.-17.6.2022.
– Sain tietoa omalta opoltani, joka ehdotti, että kannattaisi hakea kesätyöpaikkaa jo ennen opintojen aloittamista. Alusta asti oli selvää, että haen kesätyöpaikkaa juuri John Deereltä, koska minua kiinnostaa metsäkoneet ja osa sukulaisista on myös metsäalalla töissä, Onni Varis sanoo.

Kesätöissä Onni Varis on päässyt tutustumaan metsäkoneiden valmistukseen, eri työvaiheisiin sekä myös osallistumaan John Deeren 50-vuotis juhlavuoden tapahtumaan, jossa koko henkilöstö tutustui eri työvaiheisiin aina myynnistä tuotantoon sekä asiakkaisiin.
– Varsinkin tapahtumapäivän aikana pääsin näkemään, miten monia eri työvaiheita tehtaalla tehdään ja millaisia tulevaisuuden suunnitelmia metsäkoneisiin on tulossa. Samalla olen myös huomannut, kuinka isosta tehtaasta oikeasti on kyse, Onni Varis kertoo innostuneena.
– Olen myös päässyt tekemään hydrauliikan komponenttien ultraäänipesua ja toimimaan apuna eri tehtävissä.

Elmeri Möttönen on toiminut Onni Variksen ohjaajana kesätyön ajan. Hänellä on pelkästään positiivista sanottavaa nuoren miehen asenteesta ja työpanoksesta.
– Onni on oikein reipas ja fiksu. Hän on omaksunut tehtävät erittäin nopeasti ja ollut myös oma-aloitteinen tekijä. Otamme mielellämme nuoria tutustumaan alaan ja varmasti meillä on tarjota Onnille myös jatkossa opintojen aikana jatkoa esim. oppisopimuksen kautta. Entuudestaan tuttuja työntekijöitä, jotka ovat jo saaneet perehdytyksen mm. turvallisuuteen, on jatkossakin helppo palkata, Elmeri Möttönen sanoo.

Elmeri Möttönen on itsekin Riverian (PKKY) kasvatti ja valmistunut kone- ja metallialalta. Nyt hän opiskelee ammattikorkeakoulussa ja on ensimmäistä kesää John Deerellä tuotannonesimiesharjoittelijana.
– Yhteistyö Riverian kanssa on hienoa ja kesäduunikampanja on yksi hyvä toteutusmalli myös meidän kannalta. Tarvitsemme nyt ja tulevaisuudessa uusia työntekijöitä ja tämä on varmasti hyvä keino saada uusia tekijöitä, Elmeri Möttönen kehuu.

Nyt kesätöiden jälkeen Onni Varis odottaa mielenkiinnolla koulun alkua elokuussa.
– Minua kiinnostaa eniten hitsaaminen ja esimerkiksi koneistuksen kappaleiden hitsaaminen on näyttänyt erittäin mielenkiintoiselta. Varmasti vielä tulen John Deerelle jossakin vaiheessa takaisin esimerkiksi työssäoppimaan, Onni Varis sanoo.


Antto Purmonen on päässyt tekemään monenlaisia työtehtäviä Outokummun Metallilla. Kuva: Paula Hulkkonen

Outokummun Metallilla kesätyöntekijät ja opiskelijat ovat investointeja tulevaisuuteen

Antto Purmonen haki Outokummun koulutusyksikköön opiskelemaan kone- ja tuotantotekniikkaa, koska ala tuntui kiinnostavalta.
– Innostus käsillä tekemiseen on lähtenyt koulun teknisen työn tunneilta ja olen myös itse hitsaillut kotona mopon osia, Antto Purmonen kertoo.

Kesäduunikampanjassa Antto haki Outokummun Metallille. Nyt takana on ensimmäinen viikko kesätöitä.
– Olen viihtynyt hyvin ja saanut vinkkejä ja neuvoja muilta työntekijöiltä, Antto Purmonen kehuu.

Outokummun Metallin tuotantopäällikkö Mika Mustajärvi kertoo Anton pärjänneen todella hyvin ja tarjolla onkin ollut monenlaisia työtehtäviä.
– Tyypillisesti kesätyö on toki helposti ohjattavaa työtä, mutta usein sama nuori tulee sitten meille opintojensa aikana työssäoppimaan ja pikkuhiljaa siitä erikoistutaan hitsaukseen tai koneistukseen kokemuksen karttuessa, Mika Mustajärvi sanoo.

– Olen esimerkiksi kasannut nyt kesätyön aikana harvesteripään mittakelkkoja ja pintaviimeistellyt holkkeja, mainitsee Antto Purmonen.

Tänä kesänä Outokummun Metallilla on yhteensä 11 kesätyöntekijää. Talous- ja henkilöstöpäällikkö Sari Karhu pitää tärkeänä, että nuoren ensikontakti työmaailmaan on sellainen, missä hän kokee tulevansa arvostetuksi, huomatuksi ja nähdyksi.
– Haluamme olla vastuullinen kesätyönantaja eli huolehdimme mm. hyvästä perehdytyksestä, työn tauotuksesta, työsopimuksista ja työtodistuksista. Kesäduunissa opitaan tärkeitä työelämätaitoja!

Sari Karhu ja Mika Mustajärvi pitävät työntekijän oikeaa asennetta tärkeimpänä ominaisuutena alalle hakeuduttaessa.
–  Kyllä asenne on se taikasana mitä odotetaan. Sen jälkeen kaikki muu yleensä järjestyy ja me opetamme tekemään – hyvällä asenteella hommat kyllä oppii, Mika Mustajärvi sanoo.
– Motivaatio, reippaus ja yrittäjämäinen asenne, listaa lisäksi Sari Karhu.
– Ahkera pitää olla, mainitsee Antto Purmonen.

Antto Purmoselle ei ole tehnyt tiukkaa aamuherätykset, vaikka työpaikalla pitää olla jo aamuseitsemältä.
– Kyllä Outokummun Metalli voisi olla hyvinkin tulevaisuudessa työpaikkani, Antto Purmonen miettii.
– Tällä hetkellä minua kiinnostaa eniten hitsauspuoli, mutta katsotaan sitten, kun opinnot syksyllä alkavat.

Vuosien saatossa työvoiman saatavuus alalle tulee vaikeutumaan entisestään ja Outokummun Metalli haluaa työllistää jatkossakin mahdollisimman monta outokumpulaista ja pohjoiskarjalaista nuorta.
– Opiskelijat ja kesätyöntekijät ovat investointeja tulevaisuuteen, sanoo Sari Karhu.


Outokummun Metallin talous- ja henkilöstöpäällikkö Sari Karhu, kesätyöntekijä Antto Purmonen ja tuotantopäällikkö Mika Mustajärvi.
Kuva: Paula Hulkkonen