In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Käytännönläheisiä työkaluja lähiesimiestyöhön

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Käytännönläheisiä työkaluja lähiesimiestyöhön

Lähiesimiestyön ammattitutkinnosta lisää varmuutta omiin työtehtäviin

– Parasta lähiesimiestyön ammattitutkinnon koulutuksessa oli se, että opintojen suorittamiseen tarvittavat tehtävät tulivat suoraan omasta työstä. Oikeita työtehtäviä – ei kuvitteellisia harjoituksia, toteaa Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymän viestintäpäällikkö Sari Jormanainen.

Sari on toiminut seurakuntayhtymän palveluksessa vuodesta 2018 lähtien ja työtehtävänä ovat olleet viestinnän yksikön asiantuntija- ja esimiestehtävät. Tiimiin kuuluu Sarin lisäksi tiedottaja ja verkkotiedottaja.

– Olen valmistunut Joensuun yliopistosta yhteiskuntatieteiden maisteriksi vuonna 2005 ja Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulusta medianomiksi vuonna 2007, kertoo Sari.

Opintojen jälkeen Sari toimi Ylellä uutistoimittajana ja -juontajana vuoteen 2017 saakka.

Mikä sai sinut hakeutumaan lähiesimiestyön ammattitutkintoon?

– Kun aloitin seurakuntayhtymän viestintäpäällikkönä, kokemukseni esimiestyöstä oli vähäistä. Tunsin tarvetta saada lisäkoulutusta henkilöstöjohtamisesta. Henkilöstöpäällikkömme suositteli tätä koulutusta ja suoritin koulutuksen oppisopimuksella, kertoo Sari.

Mitä opinnot sinulle antoivat?

– Meillä oli lähiopinnoissa pienryhmä, joka koostui eri alojen ihmisistä. Oli tosi hienoa, kun sai vertaistukea ja kokemuksia eri organisaatioiden kokemuksista ratkoa samoja esimiestyön ongelmia. Sain todeta, että esimiestyössä haasteet yhdistyvät vaikka toimii eri alalla, toteaa Sari.

Näkökulmia johtamiseen -luentosarja oli yksi osa koulutusta. Oman teemansa luennoitsijat antoivat paljon ja pysyivät asiassa.

– Luentosarjasta sai paljon työkaluja omaan arkeen, toteaa Sari.

Opintoihin liittyi kehittämistehtävä, jonka Sari teki Kirkkotie-lehteen liittyvän uudistuksen puitteissa.

– Tämä tehtävä olisi tullut eteen joka tapauksessa, joten se sopi hyvin koulutukseen. Kehittämistehtävän tarkoituksena oli miettiä viestinnän henkilöstön resurssien käyttöä. Suunnitelma otettiin käyttöön vuoden 2020 vaihteessa ja sen mukaan on nyt edetty, kertoo Sari.

Lisäksi opintoihin liittyi asiantuntijatiimin perehdyttämis-suunnitelma verkkolehden toimittamiseen.

Tulevaisuudesta

– Täsmäkoulutusta tulen hankkimaan työtehtävien ja tarpeen mukaan. Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto voisi olla mahdollinen, jos siitä on hyötyä työhön, toteaa Sari.

Sarilla oli valmistuneen opiskelijan puheenvuoro Riverian etävalmistumisjuhlassa 28.8.2020

Sarin terveiset koulutuksesta kiinnostuneille!

Jos olet aloitteleva esimies tai olet siirtymässä tiimin vetäjäksi, ehdoton suositus lähteä mukaan, koska koulutus on erittäin käytännönläheinen!