In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Käytännönläheisesti kohti Taitaja-semifinaaleita

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Käytännönläheisesti kohti Taitaja-semifinaaleita

Käytännönläheisesti kohti Taitajaa – taloushallinnon semifinalistien konsultaatiotunnit

Riverian liiketalouden opiskelijat Jere Piiroinen, Sakari Vallius, Lauri Kainulainen ja Elias Leppänen valmistautuivat Taitaja2021-kilpailun semifinaaleihin järjestämällä konsultaatiotunnit Riverian käsityömuotoilun artesaaniopiskelijoille.

Aiheena oli yrityksen taloushallinnon osaamiseen liittyvä yritystoiminnan kannattavuus ja tuotteiden hinnoittelun laskelmat.

Tapaaminen oli käytännönläheinen. Semifinalistit olivat saaneet artesaaniopiskelijoilta etukäteen tietoja tuotteisiin liittyen kuten tarvikekustannuksista, mahdollisista hinnoista, kiinteistä kuluista ym. tarvittavista tiedoista. Näin he pystyivät rakentamaan alaan liittyvän laskelman, jonka perusteella voitiin verrata tapaamisen aikana muuttuvia tekijöitä – mikä kannattaa, mikä ei.

Jere, Sakari, Lauri ja Elias opiskelevat toista vuotta liiketalouden perustutkintoa.

Semifinaaleihin on valmistauduttu hyvillä fiiliksillä ja nyt odotellaan millaisia haasteita ja tehtäviä siellä on.

– Olemme saaneet valmistautua kilpailuun omilla oppitunneilla. On jännää kokeilla, mitä kilpailutilanne tuo tullessaan, toteaa Lauri.

taitaja2021

Kuvassa oikealta Sakari Vallius, Jere Piiroinen ja Lauri Kainulainen

Liiketalouden opettaja Petteri Karhu on toiminut yhdeksän vuotta Taitaja-valmentajana sekä muissakin rooleissa taloushallinnon lajissa. Nyt hän oli opettanut ja ohjeistanut semifinalisteja oppitunneillaan ennen tapaamista ja piti tapaamisen alussa pienen alustuksen.

Ennen tapaamista käsityömuotoilijoiden kivitöiden opettaja Ari Peltola, metallitöiden opettaja Seppo Timonen ja puutöiden opettaja Eero Lahtinen kasasivat artesaaniopiskelijoiden kanssa omissa opinnoissaan tietopohjaa tapaamista varten.

– Oli mielenkiintoista tehdä pohjatyötä käsityömuotoilijoiden kanssa ja käydä läpi mitä eri kustannuksia ja miten paljon työaikaa menee tuotteeseen eri materiaalista valmistettaessa, kertoo Peltola.

Tapaamisen jälkeen artesaaniopiskelijoiden antama palaute konsultaatiotunneista oli hyvin positiivista. Heidän tekemänsä pohjatyö konkretisoitui semifinalistien tekemien Excel-laskelmien avulla todelliseksi kannattavuustiedoksi. Artesaaniopiskelijoiden toiveensa oli, että tämän kaltainen toiminta jatkuisi ja sitä olisi enemmänkin.

– Riveriassa kannattaa hyödyntää enemmän alojen välistä yhteistyötä oppimistilanteissa. Tämä oli hieno ja onnistunut avaus Taitajan merkeissä liiketalouden ja käsityömuotoilun artesaanien välillä, kertovat Karhu ja Peltola.