In English Russian Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
JUKO:n tuore pääluottamusmies Toni Niemeläinen

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > JUKO:n tuore pääluottamusmies Toni Niemeläinen

Tuore JUKO:n pääluottamusmies Toni Niemeläinen painottaa yhteistyötä ja avointa keskustelua

Toni Niemeläinen astui Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymän JUKO:n pääluottamusmiehen saappaisiin 1.8.2018. Hänen edeltäjänsä Heli Harjula toimi pääluottamusmiehenä 18 vuotta.
”Heli Harjula on hoitanut pääluottamusmiehen tehtävän esimerkillisesti – tältä pohjalta on hyvä jatkaa, kiittelee Toni Niemeläinen. ”Olen saanut häneltä paljon evästystä vuosien kuluessa ja olemme keskustelleet säännöllisesti kuntayhtymän tapahtumista.”

Laaja yhteistyöverkosto Riveriassa

45-vuotias Toni Niemeläinen on ehtinyt olla monessa mukana, kuntayhtymän palveluksessa yhteensä 14-vuotta. Esimiestehtävissä hän on hoitanut 4 vuotta ja toiminut Joensuussa työsuojeluvaltuutettuna, turvallisuuspäällikkönä ja ollut aktiivinen jäsen eri ohjausryhmissä. Päätyön ohelle on mahtunut myös KV-vaihtoja ja Taitaja-toimintaa. Kipinä luottamustehtävään ryhtymiseen onkin syttynyt juuri innostuksesta työskennellä ihmisten ja työyhteisön välillä – ja parhaaksi!

Olen saanut työurani aikana muodostettua laajan yhteistyöverkoston Riverian eri toimijoiden välillä

Kunnon yöunet ennen päätöstä

Toni Niemeläinen luonnehtii tapaansa toimia varsin asiakeskeiseksi.
”Valmistaudun tapaamisiin mielelläni huolellisesti ja pyrin käsittelemään asioita laajasti huomioiden eri näkökulmat”, Niemeläinen kertoo. ” Moni asia vaatii syvällisempää pohdintaa, ja myös kunnon yöunet ennen varsinaista päätöstä. Lisäksi haluan antaa vastaukset ja kertoa mielipiteeni selkeästi ja ymmärrettävästi.”

Keskustelujen on johdettava toimenpiteisiin

Toni Niemeläinen kertoo, että muutoksessa on tärkeää kuunnella suorittavan tason toimijoita, opettajia, opiskelijahuollon henkilöstöä, esimiehiä ja asiakkaita.
” Meneillään oleva muutos on kaikkien hyväksyttävä ja meidän on tehtävä töitä yhdessä. Lisäksi kaikkien työntekijäryhmien toimenkuvien on oltava selkeitä, jotta voimme keskittyä oman tehtävämme hoitamiseen.  En voi liikaa korostaa yhteistyön merkitystä ja avointa keskustelua.

Ennen kaikkea keskustelujen on johdettava toimenpiteisiin!

Tulevana toimintavuotena Riveriassa tapetilla on varmasti henkilöstön toimintamallien, palkkauksen ja työaikojen yhdistäminen siten, että muutokset ovat läpinäkyviä ja kaikkien hyväksyttävissä. ”Tulemme useiden vuosien ajan työskentelemään työyhteisössä, jossa samaa työtä tekevillä on erilaiset työehdot, palkkaus ja lomaoikeus. Tämä rinnakkaiselo on tehtävä taiten ja siten, ettei kukaan tunne omaa tasa-arvoaan työntekijänä uhattavan”, kiteyttää Toni Niemeläinen. ”Haluan toivottaa henkilökunnallemme voimaa ja jaksamista, emme elä helpointa aikaa työurallamme, ei kukaan meistä.”

Asia kerrallaan eteenpäin

Vaikka edessä on monenlaisia haasteita, lähtee Toni Niemeläinen hyvillä mielin hoitamaan luottamustehtävää.
”Olen jo päättänyt, että edetään asia kerrallaan ja ollaan armollisia itselle. Kaikkea ei tarvitse eikä pysty kerralla tekemään”, Niemeläinen kuittaa.
Kesän jälkeen on hyvä aloittaa uusi pesti levänneenä ja rentoutuneena. Toni kertookin viettäneensä kesällä aikaa luonnon rauhassa kalastuksen, sienestämisen ja marjastamisen parissa. ”Jos saan päättää mitä teen, istun todennäköisesti kalassa Höytiäisellä”, Toni heittää.

 

// Yhteystiedot
Toni Niemeläinen
lehtori, pääluottamusmies JUKO
p. 050 374 1136
toni.niemelainen@riveria.fi