In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Joensuun Nuorisoverstas ry: Yhteistyötä nuorten parissa

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Joensuun Nuorisoverstas ry: Yhteistyötä nuorten parissa

Etsivä nuorisotyö yhteistoimintamuotona

Joensuun Nuorisoverstas ry ja Riveria solmivat kumppanuussopimuksen 11.3.2019.

Nuorisoverstaan ja Riverian välinen yhteistyö on ollut tiivistä.

– Muun muassa etsivä nuorisotyö on yksi yhteistoimintamuoto, jonka tavoitteena on opintojen keskeyttämisen ehkäisy, kertoo toiminnanjohtaja Ulla Mänttäri-Tikka.

Etsivä nuorisotyö on erityisnuorisotyötä, jonka tavoitteena on olla läsnä alle 29-vuotiaiden nuorten keskuudessa sekä tarjota mahdollisuus turvalliseen ja luottamukselliseen aikuiskontaktiin. Etsivä nuorisotyö tukee nuorta, joka voi olla ilman koulutus-, työ- tai harjoittelupaikkaa tai muuten tarvitsee apua palveluihin pääsemiseksi.

– Nuorisoverstaalla ohjataan nuoria pitkälti myös ammatillisiin opintoihin ja verstaalla monia työtehtäviä, joihin nuoria voitaisiin opinnollistaa – tämä onkin yksi kumppanuussopimuksen tärkeimmistä suunnitelmista, toteaa Mänttäri-Tikka.

Kuvassa vasemmalta Riverian yritysasiamies Karita Nuikka ja vs. viestintä-, markkinointi- ja myyntipäällikkö Arto Korhonen sekä toiminnanjohtaja Ulla Mänttäri-Tikka.

Joensuun Nuorisoverstas ry

Joensuun Nuorisoverstas ry on perustettu vuonna 1995. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja kehittää nuorten elämänhallinnan valmiuksia ja arjentaitoja sekä tukea siirtymistä koulutukseen ja työelämään. Yhdistyksen pääasiallisia toimintamuotoja ovat seudullinen nuorten työpajatoiminta, Etsivä Nuorisotyö ja kehittämishankkeet.

Joensuun Nuorisoverstaan nuorten työpajatoimintaan kuuluvat Taitoverstas Joensuussa sekä yksilö- ja työvalmennus Outokummussa. Liperin ja Kontiolahden nuorten työpajatoimintaa järjestetään Taitoverstaalla Joensuussa. Nuoret työskentelevät Verstailla koulutus- ja ammattivalmiuksia edistävissä tehtävissä ja saavat tukea arjen taitoihin. Toiminta suuntaa koulutukseen ja työelämään.

nuorisoverstas.fi