In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Intohimona teatteri

Lukuvuoden 2015-2016 näyttelijäntyön opiskelijan tarina

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Intohimona teatteri

Intohimona teatteri

Kun suhtautuu teatteriin intohimoisesti ja tapaa 15 muuta intoilijaa, niin syntyy helposti aika upea ryhmä, tai sitten me ollaan onnekkaita, koska meidän ryhmä on todella ihana ja ehkä parasta koko vuodessa.

Kun on hyvä ryhmähenki niin syntyy turvallinen ympäristö oppia ja kokeilla. Muita parhauksia koulussa on ollut laulutunnit, aikido, tunnetila-harjoittelu, Marcus Grothin tekniikkaan tutustuminen, monet keskustelut ja tarinatuokiot sekä elokuvanäyttelemisen kurssi ja siellä syntynyt lyhytelokuva, minkä kruunasi ensi-ilta leffateatterissa.

Oppimista itsestä ja näyttelemisestä

Toisinaan opiskelu on myös aika raskasta ja vaatii pitkäjänteisyyttä harjoitella esityksiä ja loppuproduktiota, esimerkiksi jos on pitkään
lavalla muttei ole repliikkejä ja sitä kohtaa harjoitellaankin vaikka koko
päivä. Ja kun tulee niin paljon asiaa ja opittavaa, niin jatkuva asioiden prosessoiminen on kuluttavaa, ja väsymyksen huomasi meidän koko ryhmästä ennen joululomaa. Moni sanoikin että se loma tuli kyllä todella tarpeeseen. Myös aikataulut venyy ja muuttuu usein, mihin täytyy sopeutua. Täällä olen vuodessa oppinut itsestäni ja näyttelemisestä todella paljon. Olen oppinut arvioimaan itseäni ilman, että arvotan itseäni sekä hahmottamaan taitojani eri osa-alueissa.

Paras hetki koko vuodesta oli loppuproduktion ensi-ilta, silloin oli se paljon puhuttu nautinnon hetki lavalla ja silloin lavalla näyttelin paremmin kuin olin ikinä näytellyt – sen jälkeen tuntui, että pystyn mihin vaan.

Asuntolaelämää järven rannalla

Ihanaa täällä on myös se, että ollaan luonnon keskellä, järven rannalla. Suurin osa meidän luokasta asuu täällä asuntolassa, mikä on musta ollut kivaa. On tosi haastavaa jakaa huone jonkun kanssa, mutta jos löytää keinon ladata akkuja yksikseen vaikka kävelyillä niin saa tästäkin tosi paljon irti. Itse ainakin oon tykännyt tästä yhteisöllisyydestä ja se että kun avaa oven niin löytyy menoa ja vilskettä jos haluaa. Asuntolaelämän parhauksia on ollut ehdottomasti saunavuorot, ja järvessä uiminen ihan joka vuodenaikana. Paljon ollaan katseltu elokuvia yleisissä tiloissa ja tutustuttu muihinkin asuntolassa asuviin kivoihin ihmisiin!

Jasmin 1.jpg

Jasmin Takkula, Teatteri Rajarikko 2015-2016