In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Innovatiivinen oppimisympäristö PopUp College

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Innovatiivinen oppimisympäristö PopUp College

PopUp College on Tietty-hankkeen innovatiivinen oppimisympäristö, jossa oppiminen on siirretty oppilaitosten seinien ulkopuolelle. Tietty-hanke on Riverian ja Ammattiopisto Luovin yhteinen hanke, jossa kohderyhmänä on erityistä tukea saavat opiskelijat.  PopUp College – toimintamallia kokeillaan ensimmäistä kertaa Itä-Suomessa.

Aiemmin mallia on pilotoitu Etelä-Suomessa ja siitä on saatu hyvää palautetta. PopUp College toimii jouluun saakka keskellä Joensuun liike-elämää osoitteessa Kauppakatu 27, aivan elokuvateatteri Savon Kinot Oy:n vieressä.

PopUpissa toimivissa erilaisissa projekteissa opiskelijat kerryttävät osaamispisteitä omaan tavoitteen ja HOKSin mukaisesti

Tavoitteena on, että opiskelijat toteuttavat erilaisia asiakasprojekteja hyödyntäen keskustan liike-elämää sekä innostuvat aidoista työtehtävistä. PopUp Collegessa opitaan myös löytämään ja hyödyntämään omia vahvuuksia ja selventämään omia tulevaisuuden haaveita suunniteltaessa omaa työllistymistä.

Joensuun PopUp Collegen oppimisympäristössä sovelletaan käytäntöön tiimi – ja projektioppimisen pedagogisia menetelmiä. Henkilöt, jotka valmentavat PopUpissa tulevat molemmista oppilaitoksista ja ohjaavat opiskelijoita hankkimaan työelämässä ja projekteissa tarvittavia tietoja ja taitoja.

PopUp College on:

  • uusi tapa hankkia ammatillista osaamista
  • saada työelämässä tarvittavia tärkeitä taitoja
  • oppia ottamaan vastuuta omasta oppimisesta
  • rohkaistua tarttumaan uusiin haasteisiin
  • oppia yhdessä tekemisen meininkiä
  • vahvistaa eri oppilaitosten opiskelijoiden välistä yhteistyötä