In English Russian Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Heijastus-näyttely Kauppaneuvoksen kahvilassa Joensuussa

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Heijastus-näyttely Kauppaneuvoksen kahvilassa Joensuussa

Heijastus-näyttely

Riverian kuvallisen ilmaisun opiskelijoiden maalauksia on esillä Kauppaneuvoksen kahvilassa Joensuussa ajalla 12.5.- 29.5.2021

Heijastuksia erilaisilta elämän poluilta 

Näyttelyn nimeksi muodostui “Heijastus”. Teokset heijastavat tekijöiden kokemuksia, valintoja, menneisyyttä ja muistoja. Heijastus näkyy toisaalta myös töiden menetelmien käyttämisessä.

Kymmenen kuvallisen ilmaisun opiskelijaa ovat luoneet maalauksia osana maalaustaiteen toteuttamisen opintokokonaisuutta. Opintokokonaisuuden aikana he ovat tutustuneet mm. Taidemaalariliiton ja muutaman eri taidegallerian teoksiin sähköisesti. Taidekentän työt ovat innostaneet opiskelijoita tekemään omia teossarjoja. Perinteisistä maalauksen tekniikoista on käytetty akvarellia, akryyliväriä ja öljymaalausta.

Heijastus-näyttely punoo yhteen maalaustaiteen monet tekniikat ja taiteilijoiden kokemat tunnetilat toimivaksi kokonaisuudeksi

Opiskelijoille uusina menetelminä kokeilussa on ollut digikuvansiirto, lyöntimetallit, erilaiset pastat, mikropallot ja maalausemulsiot. Menetelmien kokeilemisen mahdollisuudet ovat tuoneet uusia näkökulmia maalaamisen monipuolisuuteen ja avartaneet näkemystä muun muassa erilaisten maalauspohjien käyttöön. Kurssin tavoitteena on ollut syventää taiteilijan omaa ilmaisua ja löytää itselle sopivia taiteen menetelmiä sekatekniikoita hyödyntäen.

Opiskelijoiden erilaiset elämäntilanteet ilmentävät teosten sisältöä ja ne näkyvät valituissa menetelmissä sekä teosten teemoissa. Opiskelijoissa on taiteilijoita nuorista aikuisista jo työuraa läpikäyneisiin henkilöihin, joten maailmankuvien erilaisuus peilautuu teoksiin ja jopa tunnetilat voivat olla niissä nähtävissä.

 

Kauppaneuvoksen kahvila on avoinna

ti-pe klo 10-17
la klo 10-15
(17.5. alkaen myös maanantaisin)