In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Hakeutuminen Riveriaan koronavirusepidemian aikana

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Hakeutuminen Riveriaan koronavirusepidemian aikana

Oppilaitoksen tilat on suljettu 13.5.2020 saakka, mutta arki pyörii ja opetusta järjestetään etäopetuksena. Samoin hakeutuminen ja ilmoittautuminen on mahdollista muutamia poikkeusjärjestelyjä lukuun ottamatta.

Pääsy- ja soveltuvuuskokeet

Kevään 2020 pääsy- ja soveltuvuuskokeet järjestetään etänä vaihtoehtoisilla tavoilla. Haastatteluosuudet järjestetään WhatsApp- tai puhelinhaastatteluina. Kasvatus- ja ohjausalan perustutkintoa lukuun ottamatta kokeet sisältävät myös ennakkotehtävän. Hakijat saavat sähköpostitse tarkemmat osallistumisohjeet. Lue lisää pääsy- ja soveltuvuuskokeiden sisällöstä,

Hakijoiden kielitaidon arviointi poikkeustilan aikana

Jatkuva haku

 • Hakijan suomen kielen taito arvioidaan tarvittaessa suullisesti valintahaastattelun yhteydessä. Kielitestejä ja erillistä kielitaidon kirjallisen osuuden testaamista ei järjestetä.
 • Hakijan kielitaito arvioidaan, jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi eikä hän ole toimittanut hakuneuvontaan todistuksia kielitaidostaan.
 • Toimintatapa otetaan käyttöön heti hakujaksosta F alkaen.

Yhteishaku

 • Yhteishaun hakijoiden suomen kielen taito arvioidaan tarvittaessa puhelinhaastatteluna 4.5.2020.
 • Kielitaito arvioidaan normaalin yhteishaun käytänteen mukaisesti niiltä hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja jotka eivät ole toimittaneet hakuneuvontaan todistusta kielitaidostaan.
 • Hakuneuvonta tiedottaa hakijoita testauksesta sähköpostitse. Hakijoita pyydetään ilmoittautumaan testaukseen.
 • Haastattelija soittaa kielitaidon arviointiin ilmoittautuneille haastattelupäivänä, soittoyrityksiä tehdään 2/hakija. Mikäli hakijaa ei tavoiteta niin kielitaito merkitään hylätyksi.
 • Hakijan mahdollinen opiskelupaikka on ehdollinen siihen saakka, kunnes hakijan haastattelussa todettu kielitaito ja hakeutumisessa käyttämät todistukset on tarkistettu opintojen alkaessa.

Riittävät todistukset

 • Hakijan suullista kielitaitoa ei arvioida, jos hakija toimittaa etukäteen hakuneuvontaan jonkun seuraavista kielitaidon todentavasta todistuksista:
 • Suomen kielellä suoritettu peruskoulu, lukio tai ammatillinen koulutus
 • Yleinen kielitutkinto (YKI) hakututkinnon kielitaitotasoa vastaavalla tuloksella. Testin tulosten ja kielitaitotasojen vastaavuudet:
  • YKI 2 taitotaso A2.2
  • YKI 3 taitotasot B1.1.-B1.2
  • YKI 4 taitotasot B2.1-B2.2
  • YKI 5 taitotaso C1.1

 

Riverian tutkintokoulutusten jatkuva haku on avoinna

 1. Täytä hakemus osoitteessa www.koulutuskalenteri.fi. Liitä hakemukseen vain keskeiset koulu- ja työtodistuksesi sekä mahdollinen todistus suomen kielen taidosta.
 2. Saat sähköpostin, jossa sinulle ilmoitetaan valintahaastattelun ajankohta. 18.3.2020 alkaen valintahaastattelut järjestetään puhelinhaastatteluina koronavirustilanteen vuoksi. Haastattelun kesto on noin 15-20 minuuttia.
 3. Kielitestejä ei järjestetä. Hakijan suomen kielen taito arvioidaan tarvittaessa suullisesti valintahaastattelun yhteydessä.  Arviointi tehdään, jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi eikä hän ole toimittanut hakuneuvontaan todistuksia kielitaidostaan.
 4. Haastattelija soittaa sinulle viestissä ilmoitettuna ajankohtana. Varmista, että pystyt vastaamaan puheluun. Varaa rauhallinen tila haastattelua varten.
 5. Jos sairastut tai et pysty osallistumaan haastatteluun, ilmoitathan siitä etukäteen hakuneuvonta@riveria.fi.
 6. Haastattelun jälkeen tiedotamme sinua valinnasta ja opintojen aloittamisesta sähköpostitse.

 

Haku oppisopimuskoulutukseen

Oppisopimuskoulutukseen voit hakea sivulla www.koulutuskalenteri.fi tai ottamalla yhteyttä koulutussuunnittelijaan. Yhteystiedot löydät oppisopimuksen sivulta. Sinuun ollaan yhteydessä puhelimitse.

 

Täydennyskoulutuksiin ilmoittautuminen

Järjestämme täydennyskoulutuksia kuten pätevyyssuorituksia ja testejä niiltä osin kuin ne voidaan järjestää etänä. Nettisivuiltamme löydät koulutukset, joihin ilmoittautuminen on avoinna.

 

Kesäyliopiston koulutuksiin ilmoittautuminen

Riveria kesäyliopiston täydennyskoulutukset järjestetään mahdollisuuksien mukaan verkkokoulutuksina. Ne koulutukset, joissa tämä ei ole mahdollista siirretään syksyyn. Koulutuksiin voi ilmoittautua osoitteessa: riveria.fi/kesayliopisto.

 

Kansanopiston koulutuksiin hakeutuminen
Hyvinvointivalmentajan ja Näyttelijäntyön koulutuksiin hakeutuminen on myös avoinna osoitteessa www.koulutuskalenteri.fi. Täytä hakemus ja olemme sinuun yhteydessä puhelimitse.

 

 

Tiedotamme tällä sivulle mahdollisista muutoksista ilmoittautumis- ja hakeutumismenettelyihin. Ja tietenkin siitä, milloin palaamme takaisin normaaliin arkeen.