In English Russian Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Haastattelussa Salla Hakko, Rovio Entertainment

Salla Hakko valmistui pelikoulutuksesta Outokummusta ja työskentelee nykyään Rovio Entertainmentilla. Miten hän työllistyi ja mitä hän teki koulun aikana?

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Haastattelussa Salla Hakko, Rovio Entertainment

12.12.2015

Kuka olet ja mitä teet? 

Salla Hakko, 25-vuotias, asun Helsingissä, Roviolla töissä tittelini on Game Artist. Olen ollut Angry Birds Friends projektin Lead Artist 4 kuukautta, mutta työskennellyt samassa projektissa 2½ vuotta.

Miten päädyit töihin Roviolle?

Hain kolmannen vuoden puolessa välissä Roviolle työharjoitteluun, ja kun paikka aukeni olin ensin 3 kuukautta palkattomana harjoittelijana opintotuella, sen jälkeen kesätyöntekijänä 4 kuukautta, ja tämän jälkeen syksyllä 2012 sain vakipaikan. Maaliskuun 5. tulee 3 vuotta täyteen samassa firmassa.

Millainen työpaikka Rovio on?

Haastava, kiireinen ja palkitseva. Meidän projektissa on koko ajan suunnitteilla uusia featureja peliin, sekä Tournamentteja joihin tehdään uutta grafiikkaa, joten tahti on aika kova. Roviolla pääsee kuitenkin työskentelemään todella suuren fanijoukon omaavien projektien parissa, jolloin aina kun julkaistaan jotain uutta, saa heti palautetta ihmisiltä, oli se sitten hyvää tai huonoa. Oman haasteensa tuo myös brändi johon artistien täytyy sopeuttaa oma tyylinsä jotta grafiikat pysyvät yhteneväisinä. Roviolla on paljon ulkomaisia työntekijöitä joten töissä pääsee tutustumaan hyvin erilaisiin ihmisiin, löytyy niin uutta verta kuin vanhoja tekijöitäkin.

Kuinka monta tuntia piirrät päivittäin?

Tämä vaihtelee paljon projektista ja sen vaiheesta riippuen. Meillä on joka kuukaudessa yhdestä kahteen vaihtuvaa Tournamenttia joihin yleensä tehdään täysin uudet ingame grafiikat. Kahdella artistilla tähän hommaan menee bugifiksauksineen noin 2 viikkoa. Sanoisin että piirtämistä on noin puolet työajasta, toinen puolet on grafiikoiden saattaminen siihen malliin että koodaja voi käyttää niitä (eli meidän oman grafiikkaohjelman kautta exporttaaminen jossa määritellään spritejen koot, pivotit, nimet yms., Flash-projektiin lisääminen). Artistit ottavat osaa myös jonkin verran pelin designiin, ja töissä pääsee tosiaan tekemään ihan kaikkea mitä pelin grafiikoihin tulee: UI elementtejä, konseptointia, pelin sisäistä grafiikkaa.

Lisätietoa Roviosta

Rovio Entertainment
Rovio Facebook
Rovio Youtube