In English Russian Yhteystiedot Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Etäopiskelu mahdollistaa opiskelun eri paikoissa ja aikoina

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Etäopiskelu mahdollistaa opiskelun eri paikoissa ja aikoina

Etäopiskelu sujuu hyvin

Saga Kuivalainen opiskelee sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa toista vuotta.

– Opiskelen mielenterveys- ja päihdetyön osaamisalaa ja tällä hetkellä teen Moodlessa verkkokursseina mm. kestävää kehitystä, työkyvyn ja hyvinvoinnin edistämistä sekä työelämässä toimimista, kertoo Saga.

Sagan mielestä etäopiskelu on sujunut hyvin.

Etäopiskelu ei ole vaatinut minulta hirveästi järjestelyjä. Sain koululta läppärin lainaksi, jolla teen tehtävät. Joissakin tehtävissä joutuu hieman improvisoimaan.

– Olen saanut ammatilliselta ohjaajaltani Taru Tahvanaiselta ohjausta tehtävissä. Soitan tai laitan hänelle viestiä, jos tarvitsen apua. En ole jäänyt tehtävien teossa yksin, Saga kertoo.

– Etäopiskelun hyviä puolia on se, että voin tehdä tehtäviä eri paikoissa. Asun yksin, joten voin mennä esim. vanhempieni luokse, jotka asuvat 50 km päässä. Olen myös tykännyt siitä, että voin tehdä tehtävät siinä järjestyksessä kuin haluan sekä pitää ruokatauon omaan aikaan, Saga mainitsee.

Miten huolehdit jaksamisestasi?

– Ergonomiaa huomioin istuessa ja koetan tehdä tehtäviä välillä myös seisoen, jotta en istuisi koko aikaa. Vapaa-ajalla vietän aikaa ystävieni ja poikaystävän kanssa sekä ulkoilemalla jonkun verran.

Voitko vinkata muille opiskelijoille joitain hyviä ”selviytymiskikkoja”?

– Kannattaa kysyä rohkeasti apua opettajilta tehtävissä. Sitä saa, jos pyytää, Saga kertoo.

– Sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille suuunnattu etäopintopaja on avoinna ma–to 10–14 ja pe 8–12. Aamuisin pajan auetessa kontaktoin pajaopiskelijoita puhelimitse tmv. ja yhdessä mietitään, mikä on päivän tavoite. Päivän aikana olen tavoitettavissa myös puhelimen, viestin, Wilman ja sähköpostin kautta – älä jää siis haasteiden kanssa yksin, ota rohkeasti yhteyttä, kehottaa ammatillinen ohjaaja Taru Tahvanainen.