In English Russian Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Erilaisin silmin -näyttelyssä seikkailevat kissat

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Erilaisin silmin -näyttelyssä seikkailevat kissat

Erilaisin silmin -näyttely

Lehmon kirjaston näyttelytila 31.1. – 18.2.2022
Kontiolahden kirjaston näyttelytila 21.2. – 11.3.2022

”Erilaisin silmin-näyttelyssäni seikkailee kissat minulle tärkeissä paikoissa. Maalaukset kertovat leikkisää tarinaa kissojen näkökulmasta, johon ihminen voi samaistua. Toisenlainen merkitys muodostuu elämänsuunnan muutoksestani; voin katsella nyt maailmaa positiivisesta ja valoisasta perspektiivistä.

Maalaukset ovat kuvia ystävyydestä ja hetkessä elämisestä

Monet asiat ovat mukavampia, jos ne saa jakaa jonkun kanssa. Ystävät ovat yksi arvokkaimmista asioista elämässäni. Teokset ovat värikäs ilosanoma ystävyydelle ja rentoutumiselle. Hetkessä eläminen rauhoittaa mielen kuluvaan tuokioon. Ei tarvitse miettiä mennyttä tai tulevaa. Luonnonläheisyys aiheissa ja kauniit värit ovat itselle miellyttäviä tapoja taiteelliseen ilmaisuun.

Teokset on toteutettu akryylilla kankaalle ja öljyvärillä mdf-levylle. Mdf-levylle maalatut teokset ovat aiempaa tuotantoani. Maalasin tuoreimmissa teoksissani suuremmalle kankaalle ensimmäistä kertaa. Koin että mielikuvitukselle ja luomiselle tuli enemmän voimaa maalatessa suurelle kankaalle. Tein ensin luonnoksia teoksista ja kissoistani. Luonnoksiin suunnittelin myös maalausten värimaailmaa. Maalatessa lisäsin mielikuvituksen pohjalta tunnelmia ja elementtejä lopullisiin teoksiin. Työstin yhtä aikaa useampaa maalausta saadakseni yhteneväistä tunnelmaa.”

Talviterveisin Niina Kokko Lehmosta
Riveria, Outokummun koulutusyksikkö
Kuvallisen ilmaisun toisen vuoden opiskelija

 

Lisätietoja:
Riveria, Outokummun koulutusyksikkö
lehtori Marja-Riitta Siimala
p. 050 5020328, marja-riitta.siimala@riveria.fi