Yhteystiedot Hanketoiminta Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Ota digitaidot haltuun helposti ja hauskasti

Jaa
Etusivu > Ajankohtaiset > Ota digitaidot haltuun helposti ja hauskasti

Maksuttomia verkkokoulutuksia digitaidoista

Kaikille avoimissa ja maksuttomissa DiKATA -verkkokoulutuksissa osallistujat saavat työhön ja vapaa-aikaan hyödyllistä digiosaamista.

Kursseilta löydät sinulle sopivia sisältöjä, oletpa sitten aloittelija tai kokenut digiseikkailija.

Opit esimerkiksi, kuinka asioida sähköisesti, miten pilvipalveluita käytetään ja kuinka hallita jatkuvaa tietotulvaa. Opit myös työelämässä tärkeitä digitaitoja, kuten etäkokouksien käytäntöjä, yhteisöllisen työskentelyn menetelmiä (Google ja Microsoft Teams) ja kuinka brändäät itsesi ammatillisesti.

Ota sinulle tarpeelliset digitaidot haltuun helposti ja hauskasti!

Tarkemman sisältökuvauksen ja ilmoittautumislomakkeen löydät Ilmoittaudu koulutukseen-linkistä.

Office 365 tehokäyttöön kotona ja koulussa 16.9.–25.9.2019 klo 17–18

Office 365:n avulla eroon katoavista muistitikuista ja liitetiedostoista? Tämän koulutuksen aikana opit muun muassa sen. Käymme läpi myös Office 365:n keskeisimmät ohjelmat, kuten Wordin, PowerPointin ja Excelin yhteisöllisen työskentelyn näkökulmasta.

Ilmoittaudu koulutukseen

WhatsAppin käyttö 17.9.2019 klo 17–18

Koulutuksessa käydään läpi Whatsappin lataaminen ja käyttöönotto. Lisäksi opetellaan teksti- ja ääniviestien lähettäminen ja vastaanottaminen, sekä paljon sovelluksen yleisestä toiminnasta. Tule mukaan ja ota WhatsApp haltuun!

Ilmoittaudu koulutukseen

Mobiililaite tutuksi! – Älypuhelin ja tabletlaite arjen ja työelämän tukena 18.9.2019 klo 17–18.30

Lähes jokaisella on älypuhelin tai tabletti, jota voi hyödyntää työssä, työnhaussa, oppimisessa ja asioinnissa. Tässä koulutuksessa perehdymme laitteiden peruskäyttöön ja muutamiin hyödyllisiin sovelluksiin. Koulutus on aloittelevalle käyttäjälle.

Ilmoittaudu koulutukseen

Tietoturvan kivijalka 19.9. ja 24.9.2019 klo 17–18

Pohdituttaako tietoturva? Digitaaliseen työskentelyyn liittyvät salasanat ja laitteiden suojaus. Internetin ja sosiaalisen median järkevästä käytöstä sekä yleisimmistä uhkista on hyvä tietää. Tietoturvan tärkein lenkki olet sinä. Ota perusasiat haltuun.

Ilmoittaudu koulutukseen

Outlook ja Gmail-sähköpostien käyttö sekä Skype ja Skype-business 25.9.–27.9.2019 klo 17–18.30

Webinaarikoulutuksen aikana opit käyttämään Outlook- ja Gmail-sähköpostia sekä Skype ja Skype for Business viestintävälineitä.

Ilmoittaudu koulutukseen

Helppokäyttötoiminnot tutuiksi 30.9. ja 3.10.2019 klo 17–18

Miten helpottaa lukemista, kirjoittamista ja tiedonhankintaa silloin, kun vaikkapa näkö on heikko tai näppäimistö tuntuu hankalalle? Digilaitteista löytyy paljon käyttöä helpottavia ominaisuuksia

Ilmoittaudu koulutukseen

Medialukutaito: mistä löytää luotettavaa tietoa? 1.10.2019 klo 17–18.30

Onko Wikipedia luotettava lähde ja miten lähteen luotettavuutta voi arvioida? Tule tutustumaan eri tietolähteiden luotettavuuteen ja siihen mistä tietoa kannattaa hankkia. Lisäksi koulutuksessa päästään vertailemaan eri lähteiden luotettavuutta.

Ilmoittaudu koulutukseen

Mobiililaitteet mahdollistajana – Kuinka muokata ja helpottaa älypuhelimen ja tabletlaitteen käyttöä? 2.10.2019 klo 17.30–18.30

Mobiililaite on hyödyllinen apuväline. Koulutuksessa tutustutaan käyttöjärjestelmien käyttöä helpottaviin asetuksiin ja toimintoihin. Koulutus sopii laitteen peruskäytön hallitsevalle käyttäjälle, joka haluaa tehostaa omaa tabletin käyttöään.

Ilmoittaudu koulutukseen

Windows 10 helppokäyttötoiminnot 7.10. ja 9.10.2019 klo 17–18

Webinaarikoulutuksen aikana sinulle tulevat tutuiksi niin käyttöjärjestelmän monipuoliset käyttöä tukevat apuvälineet kuin näppäimistön ja hiiren tehokas käyttökin. Voit myös kysellä ja harjoitella omatoimisesti webinaarin aikana.

Ilmoittaudu koulutukseen

Instagram haltuun 8.10.2019 klo 16.30–18

Instagram-sovellus avattiin vuonna 2010 ja se on kuvien jakopalvelu ja sosiaalinen verkosto, jonne käyttäjät voivat jakaa kuvia ja videoita. Instagramissa voit kommentoida ja tykätä toisten jakamasta sisällöstä.

Ilmoittaudu koulutukseen

Medialukutaito tutuksi 8.10. ja 10.10.2019 klo 18–19

Medialukutaito on tämän ajan kansalaistaitoa. Digitarinoista on tullut osa työelämän ja vapaa-ajan viestintää. Medialukutaitoinen löytää itselle merkityksellistä sisältöä uuden oppimiseen ja osaa myös itse tuottaa ja julkaista.

Ilmoittaudu koulutukseen

Mediaviestintä 22.10.–25.10.2019 klo 17–18

Medialukutaito on yksi kansalaistaidoista. Opit minkälaisiin asioihin mediaviestiä lukiessa kannattaa kiinnittää huomiota, mediaviestinnän luonnetta ja tarkastelemaan siinä esitettyä sisältöä kriittisesti.

Ilmoittaudu koulutukseen

Arjen ja ajanhallinta 23.10.2019 klo 16–17

Ota kaaos haltuun! Ajanhallinta ja itsensä johtaminen ovat tulevaisuudessa yhä tärkeämpiä taitoja. Näitä taitoja voi harjoitella kuten mitä tahansa muitakin taitoja: oppiminen, uusien tapojen kokeilu ja sinnikäs harjoittelu tuovat tuloksia.

Ilmoittaudu koulutukseen

Thinglink – Visuaaliset ja interaktiiviset sisällöt oppimisen ja työn tukena 23.10.2019 klo 17.30–19

Thinglink -palvelulla luot ja katselet interaktiivisia sisältöjä. Se mahdollistaa monikanavaisen oppimisen ja tiedon välittämisen. Thinglinkillä yhdistät paljon tietoa yhteen kuvaan tai videoon. Hyödynnä työssä, opiskelussa tai omissa projekteissa.

Ilmoittaudu koulutukseen

Otetta ajanhallintaan 28.10.2019 klo 16–17

Sillä se lähtee, millä se tulee! Vanha viisaus toimii myös digiaikana. Keskittymiskyky ja ajanhallinta heikentyvät tietotyössä, mutta oman työskentelyn organisointiin löytyy myös keinoja. Kokeillen löydät itsellesi sopivat työtavat.

Ilmoittaudu koulutukseen

Word-tekstinkäsittelyn ABC 28.10.–31.10.2019 klo 18–19 (yht. 3 iltaa)

Webinaarikoulutuksessa opit hyödyntämään Word-ohjelman ominaisuuksia asiakirjan (esim. raportti tai muistio) kirjoittamiseen ja muotoilemiseen liittyen. Opit myös ymmärtämään miksi ohjelma tekee joitakin asioita automaattisesti.

Ilmoittaudu koulutukseen

Innostu tutkimaan, tuottamaan ja toimimaan lisätyn todellisuuden avulla 30.10.2019 klo 17.30–19

Tässä koulutuksessa tutustutaan lisätyn todellisuuden (AR=Augmented Reality) hyödyntämiseen kuntoutuksessa, opetuksessa ja työelämässä. Saat kattavan paketin, kuinka esimerkiksi rikastuttaa ja elävöittää oppimista sekä edistää monilukutaitoa AR:n avulla.

Ilmoittaudu koulutukseen

Facebookin käyttöönotto 6.11.–20.11.2019 klo 17–18 (yht. 5 iltaa)

Tule tutustumaan, miten Facebook otetaan käyttöön ja kuinka Facebook-profiili luodaan. Lisäksi koulutuksessa opetellaan, miten sovellus toimii. Koulutuksesta nappaat mukaan kattavat eväät sovelluksen jokapäiväiseen käyttöön.

Ilmoittaudu koulutukseen

Google G Suite -pilvipalvelusta lisätehoja työhön ja opintoihin 4.11.–11.11.2019 (yht. 2 iltaa)

Koulutuksessa paneudutaan Google G Suite -pilvipalvelun toimintaan, ohjelmiin ja annetaan monipuolisesti vinkkejä sen tehokkaaseen käyttöön niin työssä kuin opinnoissa. Koulutuksen pääpaino on pilvipalvelun yhteisöllisessä hyödyntämisessä.

Ilmoittaudu koulutukseen

Haetaan työtä digiaikana 7.11.–22.11.2019 (yht. 3 iltaa)

Milloin olet viimeksi hakenut työtä? Olisiko tarpeen päivittää työnhakutaitojasi digiaikaan? Miten työpaikkoja etsitään ja miten työtä haetaan verkossa? Miten profiili tehdään ja sillä haetaan työtä? Entä jos haastattelu onkin videolla tai pyydetään video?

Ilmoittaudu koulutukseen

Aloita bloggaus 12.11.–26.11.2019 (yht. 3 iltaa)

Webinaarin aikana opit kirjoittamaan blogia. Blogia voisi kuvailla julkiseksi päiväkirjaksi itse valitusta aiheesta, jonka haluaa jakaa muiden kanssa. Blogger on ilmainen alusta, jonne kuka tahansa voi perustaa oman blogin.

Ilmoittaudu koulutukseen

LinkedIn tutuksi 18.11.–2.12.2019 (yht. 3 iltaa)

Miten voit hyödyntää LinkedIniä työnhaussa, verkostoitumisessa ja myynnissä? Tässä webinaarissa käydään läpi LinkedInin käyttötarkoituksia ja sen tuomia mahdollisuuksia erilaisille käyttäjille.

Ilmoittaudu koulutukseen

Tehdään työtä verkossa. Kuin ensimmäistä kertaa – jos et ole ennen ollut verkkopalaverissa, tule nyt!
18.11.–2.12.2019 (yht. 3 iltaa)

Onko verkossa työskentely sinusta hankalaa? Miten tehdään töitä yhdessä, vaikka ei olla samassa fyysisessä tilassa? Jos et ole vielä koskaan ollut verkkopalaverissa, nyt on hyvä tilaisuus tutustua verkkotyöskentelyyn ohjatusti.

Ilmoittaudu koulutukseen

Tietoturva ja tiedonhallinta 19.11.–20.11.2019 (yht. 2 iltaa)

Miten välttää tietojen luvatonta käyttöä, häirintää ja urkintaa? Miten tietosuoja-asetus on huomioitava kuluttajan ja työelämän toimijan kannalta? Näkökulmana erityisesti työelämä ja organisaatioiden toiminta.

Ilmoittaudu koulutukseen

Informaatioergonomia 21.11.–26.11.2019 (yht. 2 iltaa)

Samaan tapaan kuin keho kaipaa ergonomiaa, myös tiedonkäsittelyssä on mahdollista vähentää kuormitusta ja lisätä sujuvuutta. Perustieto aivojen ja muistijärjestelmän toiminnasta auttaa järjestämään omaa toimintaa teknologian hyödyt ja haitat huomioiden.

Ilmoittaudu koulutukseen

Hienot videot helposti kännykällä 27.11.2019– (yht. 3 koulutusiltaa)

Webinaarissa opit tekemään lyhyitä mobiilivideoita omalla älypuhelimellasi. Videon editointiin on tarjolla monia helppokäyttöisiä sovelluksia, joista tässä webinaarissa tutustut iMovie- ja Adobe Clip -sovelluksiin.

Ilmoittaudu koulutukseen

Teams – käytön perusteet 3.12.2019 klo 17–18

Teams on Office 365:n tiimityön keskus. Koulutuksessa pääset tutustumaan miten voit perustaa ryhmäkeskustelun, järjestää verkkokokouksia ja -neuvotteluita, sekä soittaa puheluita. Tervetuloa oppimaan, miten viestit tehokkaasti missä ja milloin vain!

Ilmoittaudu koulutukseen

Sprintit tehokkaan projektityöskentelyn tukena 4.12.2019 klo 16:30–18

Koodareiden maailmasta laajaan käyttöön levinneitä sprinttejä eli pyrähdyksiä voi soveltaa monenlaisten projektien hallintaan. Webinaarissa esitellään ketterän projektinmallin perusteet sekä näytetään miten maksutonta Trello-työkalua voi hyödyntää tukena.

Ilmoittaudu koulutukseen

Informaatioergonomia – selätä digistressisi 10.12.2019 klo 16:30–18:30

Webinaarin aikana tunnistetaan informaatiokuormituksen ja digistressin piirteitä: syitä ja seurauksia. Näiden tekijöiden tunnistamisen kautta annetaan käytännön vinkkejä informaatioergonomian kehittämiseksi.

Ilmoittaudu koulutukseen

Microsoft Swayn avulla näyttäviä esityksiä 12.12.2019 klo 17–18:30

Tämä koulutus on sinulle, joka haluat vaihtelua ainaisiin PowerPoint-kalvoihin. Swayn avulla luot näyttäviä ja hieman erilaisia esityksiä helposti ilman asennettavia ohjelmia.

Ilmoittaudu koulutukseen

 

Koulutukset toteuttaa Kesäyliopistojen yhteinen DiKATA-hanke, jossa Riveria kesäyliopisto on mukana.